četvrtak, 19. ožujka 2015.

PITANJA I ODGOVORI

Kako da saznam dali sam viši ili niži tip u horoskopskom znaku?

U đjotišu postoje principi i kombinacije koje govore o tome koliko je osoba karmički opterećena ili sputana. Npr kombinacija koja se zove "sarpa yoga" govori o tome da osoba može biti materijalno usmjerena i posjedovati okorjeli materijalistički mentalitet. Sarpa yoga je prisustvo tri zloćudnika u kendra (ili kardinalnim kućama). Konkretnije to znači prisustvo Marsa, Saturn i Rahu/Ketu osi u prvoj, četvrtoj, sedmoj i/ili desetoj kući.
Zatim je važno provjeriti jesu li kuće koje označavaju potencijal "mokše" ili oslobođenja od iluzorne materijalne energije opterećene položajem zloćudnika. To znači da prisustvo Marsa, Saturna i Rahu/Ketu osi u četvrtoj, osmoj i dvanaestoj kući predstavlja izazov u dostizanju oslobođenja od lažnih imenovanja materijalnog svijeta, odnosno razotkrivanju opsjene materijalizma koja nas sprječava u duhovnoj spoznaji.
Položaj koji u đjotišu nazivamo "arudha lagna" (ili AL) označava reputaciju koju stičemo u vanjskom djelovanju. Prisustvo zloćudnih planeta u trećoj i/ili šestoj kući od ovog položaja govori o materijalističkom načinu ispunjenja ciljeva i rješavanja životnih izazova.
Karmičko opterećenje (ili karmički dug) također može postojati ukoliko je prisutan aspekt dva ili više zloćudnika na pozitivne planete u natalnoj karti.
Naravno postoje i olakšavajuće okolnosti kao npr prisustvo dobroćudnika u istim kućama zajedno sa zloćudnicima što predstavlja rješenje ili blagoslov koji može ukloniti poteškoću. Snažni dobroćudnici u kendra kućama također govore o blagoslovima znanja, inteligencije, obilja, dobrog karaktera i odanosti višim vrijednostima morala i religije.
Općenito gledano; utjecaj zloćudnika na istaknutim mjestima koji predstavljaju životne blagoslove uništava blagoslov produhovljenosti, znanja i mudrosti te više vrijednosti poput morala i religije. Utjecaj dobroćudnika na istim mjestima potiče razvoj pozitivnih osobina koje pomažu u razvoju duhovnosti. 


Ako prođemo kroz ove detalje u tvojoj karti (natalna karta od A.V.) vidjeti ćemo Saturn u ascendentu što govori o odgovornosti, ali i o određenoj životnoj težini koja opterećuje i predstavlja potencijal da i ti postaneš opterećenje za druge ili da prihvatiš ulogu pravednika koji se bori protiv opterećenja u ime mnogih. Pogledaj detalje o tom položaju na mom blogu ovdje: http://vedska-astrologija.blogspot.com/2014/08/saturn-u-ascendentu.html
Sam Saturn u ascendentu ne govori o "sarpa yogi" tako da to otpada.
Merkur je u četvrtoj kući i to je pozitivan položaj koji može donijeti blagoslove.
Dvanaesta i osma kuća nisu opterećene zloćudnicima tako da nema prepreka u razvoju duhovnosti ili viših životnih vrijednosti. Doduše u osmoj kući je Mjesec što je emotivno i mentalno zahtjevan položaj i može donijeti sukob sa autoritetom također (u tvom specifičnom slučaju). No, to također označava "mekanu" dušu koja se toliko brine za druge da samu sebe "pojede". Znači dobra si za druge, ali bi se trebala potruditi biti dobra prema sebi također.
U šestoj kući od AL nalazi se Venera što je veliki blagoslov jer govori da si osoba koja traži ravnotežu u odnosima, donosi mir i sklad te probleme rješavaš tako da pronalaziš harmoniju i zadovoljstvo.
No, postoji jedan "karmički dug" koji je prisutan zbog konjunkcije Jupitera, Marsa i Rahua. To je u prvom redu sukob sa autoritetom, ponajprije predstavnicima religije. Kroz nekog od njih može se manifestirati negativna energija koja je stvorena manipulacijom u prošlom životu. Olakšavajuća okolnost je što je ovdje Mars pokazatelj duše (Atmakaraka) i predstavlja zaštitnika u natalnoj karti. To znači da postoji blagoslov i zaštita "više sile" u području manifestacije karmičkog duga kroz sukob sa predstavnikom religije, znanja (obrazovanja), autoriteta, tradicije ili kulture.

Nema komentara:

Objavi komentar