subota, 16. svibnja 2015.

B.B. KING


Jučer nas je napustio neumorni i legendarni glazbenik B.B. King. Tim povodom ćemo se osvrnuti na njegovu kartu i ukratko opisati par astroloških principa kroz njegov život.


Pošto nemamo točno vrijeme rođenja pogledati ćemo općenite položaje planeta i njihove među-utjecaje. Inače kod slučaja da je vrijeme rođenja nepoznato đjotiš astrolozi uzimaju položaj Mjeseca kao ascendent ili tzv Ćandra Lagnu. Mjesec je vrlo bitan u svakoj natalnoj karti i nakon ascendenta možemo ga smatrati orijentirom ili početnom točkom u kontekstu percepcije i emotivno-mentalnog stanja osobe. Ascendent predstavlja vanjsku manifestaciju ili okruženje unutar kojeg se osoba rađa dok Mjesec predstavlja unutarnju realnost ili raspoloženje. Dakle mijenjanjem početne točke horoskopa samo mijenjamo područje koje stavljamo u centar naše pažnje i ako Mjesec postavimo kao prvu točku horoskopa ostatak horoskopa govori o raspoloženju i utjecaju na emotivni i mentalni svijet osobe.
U oči odmah upada Kala Amrita yoga, kombinacija kada su sve planete uklještene između položaja Rahua i Ketua. To je kombinacija koja predstavlja uspjeh u kasnijoj fazi života. obično se u ranijoj fazi (ili prvoj polovici) života osoba bori protiv prepreka i prolazi kroz probleme kako bi na tim poteškoćama i sukobima mnogo naučila i postala onakva kakva treba biti za uspjeh. često se desi da bude izdana i prevarena od suradnika ili bliskih ljudi. Ova kombinacija također govori o mentalnom nemiru i čestim odlascima u krajnosti.
King je također rođen dan prije mladog Mjeseca što je rizično u zdravstvenom smislu i predstavlja slabu snagu volje. Mjesec je također pod utjecajem Marsa što je opet temperamentna kombinacija.
Sve to predstavlja buran karakter i snažnu, vatrenu ali i nestabilnu osobnost podložnu slabostima.
U ranijoj fazi Kingov život nije bio lak. Snaga volje također je bila slaba i nije se mogao oduprijeti nekim iskušenjima života. Usprkos svemu stvorio je legendu i postao poštovani glazbenik kojeg će generacije u budućnosti pamtiti.
Vrlo je zanimljiva njegova kombinacija Saturna i Venere u sideralnom znaku Vage. Vrlo jaka kombinacija, ali i sputavajuća u smislu seksualnosti. Uzrok smrti su komplikacije nastale borbom protiv dijabetesa što je također domena utjecaja Venere. Venera, koliko god da je jaka i donijela talent, sposobnost nastupa i uspjeh u glazbi predstavlja slabosti zbog konjunkcije sa Saturnom. Sve se dešava u znaku Vage gdje je Saturn egzaltiran i pravedan pa King nije trebao proći kroz bolna uskraćivanja mnogih životnih blagoslova.
Također Jupiter u sideralnom Strijelcu je odlična kombinacija za uspjeh u dostizanju svojih ciljeva.
Ovi snažni položaji govore o uspjehu i odličnim potencijalima na nivou talenata, životnog uspjeha i komunikacije odnosno nastupa. Ako pogledate njegove nastupe vidjeti ćete Saturna u odori Venere. 


Nema komentara:

Objavi komentar