nedjelja, 3. svibnja 2015.

5 STVARI KOJE MORATE NAPRAVITI DOK JE VENERA U BLIZANCIMA

Venera ulazi u sideralni znak Blizanca 2.5. i zadržava se tu do 30.5. Blizanac je pod vladavinom Merkura. Tokom cijelog ovog perioda Merkur će biti u sideralnom znaku Bika (koji je pod vladavinom Venere) i ova izmjena znakova (Venera u znaku koji je pod vladavinom Merkura i Merkur u znaku koji je pod vladavinom Venere) osnažuje njihove položaje i dodatno povezuje njihove utjecaje tokom svibnja 2015. Ovdje su 5 stvari koje predlažem da uzmete u obzir tokom ovog perioda.


 1- Čitajte i slušajte što više

Venera predstavlja zadovoljstvo i uživanje, a Blizanac je pod vladavinom Merkura koji predstavlja komunikaciju. Ovaj spoj predstavlja uživanje kroz komunikaciju, čitanje, slušanje, učenje i slično. Venera predstavlja umjetnost i kreativnost i svoje moči manifestira kroz područje komunikacije i racionalizacije u ovom periodu. 


2- Putujte i upoznajte strance

Blizanac je zainteresiran za upoznavanje novih mjesta i novih kultura. Uvijek je otvorenog uma i širokih horizonata. Voli putovati i upoznati ljude koji dolaze iz stranih zemalja. Venera u ovom području predstavlja privučenost novim iskustvima, egzotičnim mjestima, neotkrivenim informacijama, odlascima u nepoznato pa čak i nekim eksperimentima u kojima će se otkriti novi i uzbudljivi detalji i informacije.
Simbol Blizanca govori o dvije osobe (dualnost) koje su vrlo slične, skoro iste, ali ipak nisu iste. Ovaj simbol pokazuje želju da shvatimo dualnost i da vidimo i jednu i drugu stranu medalje odjednom. Zato ovaj tranzit možemo iskoristiti u traganju za svojom „srodnom dušom“ ili „duhovnim blizancem“. 


3- Naučite novu kreativnu ili umjetničku vještinu, eksperimentirajte

Blizanac je otvoren za nova iskustva i u tom smislu voli učiti i otkrivati. Intelektualno je vrlo aktivan, čak nezasitan, a Venerina želja po estetici rađa kreativnost u talentima i vještinama što se može lijepo iskoristiti za učenje nekih novih vještina u umjetnosti.
Blizanci su radoznali i vole upoznavati ljude, putovati, učiti, usvajati nove vještine, vrlo su kreativni i njihov je smisao komunikacija i interakcija. To treba postojati da bi dostigli zadovoljstvo i kako bi ostali uvijek stimulirani i na kraju krajeva lojalni i odani, posvećeni partnerstvu u potpunosti.


4- U partnerstvu budite intelektualno i mentalno stimulativni, te što više komunicirajte

Blizancu u ljubavi treba intelektualni ili mentalni stimulans. Venera nosi značajke partnerstva i ljubavi i zbog toga u ovom području predstavlja potrebu za intelektualnim uzbuđenjem i ispunjenjem. Partnera/partnericu trebamo smatrati pametnim i bistrim te voditi intelektualno stimulativne razgovore. Isto možemo očekivati od partnera/partnerice; da nas cijeni i voli zbog intelektualnih ili mentalnih sposobnosti.
Dualnost Blizanca također govori i kako je u ljubavi potrebna raznolikost. Dualnost može govoriti o „podvojenosti“ interesa i ukusa. Zato se sa ovakvim položajem može dogoditi da se izgubi interes za partnera ako taj nije dovoljno stimulativan (u mentalnom ili intelektualnom smislu kako smo i rekli) i ako ne razumije potrebu za slobodom, istraživanjima, otkrivanjima i slično.
Venera u Blizancima jednostavno voli čavrljati i razgovarati te su riječi vrlo bitne kao način pokazivanja ili prakticiranja ljubavi. Kao da ljubav ostvaruje kroz komunikaciju. 


5- Usudite se komunicirati na stranom jeziku

Također Blizanac zna spojiti kontroverze, razumjeti dvije suprotstavljene strane i dati za pravo i jednoj i drugoj strani. Zato je dobro tokom ovog perioda što više komunicirati o različitostima kako bi pronašli zajedničke točke. Merkur, vladar Blizanca, je racionalista koji nije pristran nego se orijentira prema intelektualnom interesu. Stoga bez opterećenja sa emotivnom pristranošću možemo razmišljati trezveno i komunicirati pristojno i jasno sa uvažavanjem različitosti.
Ovo također može predstavljati želju za slobodom te kreativnošću. Usuditi se napraviti hrabri iskorak donosi ispunjenje, a to je ono što Venera traži.


Nema komentara:

Objavi komentar