srijeda, 6. svibnja 2015.

ROĐENJE PRINCEZE OD CAMBRIDGEA

Prije nekoliko dana, u jutarnjim satima, rođena je Princeza od Cambridgea. Još joj ne znamo ime, ali možemo na kratko pogledati i zabilježiti astrološku kartu njenog dolaska na svijet.


Službeno vrijeme rođenja je 8:34. U tom trenutku se ascendent nalazio u sideralnom znaku Blizanca. Blizanac je dakle okruženje unutar kojeg se manifestira njen karakter i vanjska manifestacija nje same. Vladar Blizanca je Merkur i ta planeta predstavlja nju kao osobu. Nalazi se u dvanaestoj kući što može značiti nekoliko stvari: putovati će svijetom i ostvariti prebivalište u stranoj zemlji, djelovati će humanitarno i biti posvećena radu u bolnicama, zatvorima, manastirima ili samostanima, odnosno sličnim ustanovama u kojima su ljudi izolirani od ostatka zajednice. Usmjerena je prema višim ciljevima i teži duhovnim vrijednostima. No, u materijalnom svijetu uvijek postoje zamke tako d prepreka na njenom putu će biti pretjerani idealizam i senzualnost koja će spriječiti inteligenciju u donošenju ispravnih odluka. Zato će trebati imati dobre učitelje koji će je podučiti i postaviti ispravne vrijednosti odmah na samom početku života. Također ovo može predstavljati osobu koja je povućena od oka javnosti što će za princezu biti težak zadatak.
Venera je u dvanaestoj kući i zanimljivost je što se nalazi na zadnjem stupnju znaka Bika, točnije 29 stupnja i 39 minuta sideralnog znaka Bika (koristeći Lahiri ajanmšu). Venera tako zauzima položaj Atmakaraka grahe, odnosno planete koja predstavlja put i interes duše. Pošto je duša primarni faktor dvanaesta kuća predstavlja fokus ovog horoskopa. U izvanjskom smislu to možda neće izgledati tako, ali je u duhovnom smislu ili u smislu puta duše to svakako tako. Zapamtimo i to da pomakom ajamnamše (razlike između sideralnog i tropikalnog zodijaka) možemo dobiti drugačije rezultate.
Rubni položaj Venere u ovom slučaju pokazuje da se ova duša nalazi pri kraju duhovnog procesa i da u ovom životu završava karmičke procese i priprema se za sljedeći nivo. Pošto su Venera i Merkur u dvanaestoj kući ove natalne karte dobroćudnici može se očekivati povoljno sljedeće odredište za ovu dušu. Spoj Venere i Merkura je „kraljevska kombinacija“ ili raja-yoga koja obećava uspjeh i sreću.
Jupiter je u drugoj kući natalne karte i egzaltiran je, na uzvišenom položaju. Ovo je odlična kombinacija za blagostanje i bogatstvo. No, ako pogledamo navamsa podjelnu kartu vidjeti ćemo Jupiter u dvanaestoj kući gubitka, a Jupiter je također badhakesa za Blizanac ascendent što znači da predstavlja prepreku i na kojem se nivou manifestiraju blokade u životu. Dakle, simbolika gubitka je također prisutna, ali u duhovnom smislu gubitak materijalnog znači dobitak duhovnog i to može biti slučaj u ovoj natalnoj karti.
Kombinacija Rahua i Mjeseca je uvijek zabrinjavajuća jer govori o mentalnoj nestabilnosti i prevrtljivom umu. Ovdje se to dešava u četvrtoj kući koja predstavlja majku i odnos sa njom. Ako pogledamo vladara četvrte kuće Merkura koji je u kući odvojenosti i položaj Mjeseca u navamsa karti – pod aspektom Rahua, utjecajem retrogradnog Saturna i zloćudnog Sunca, ali i pozitivne Venere – dobivamo zaključak da će odnos sa majkom biti napet.
Saturn koji je retrogradan u šestoj kući natalne karte govori o snažnoj želji iz prošlih života za služenjem.
Mars i Sunce u jedanaestoj kući opisuju kraljevsko okruženje prijatelja, suradnika i institucija koje pomažu u ostvarenju vanrednog životnog uspjeha. Sunce je egzaltirano, a Mars je snažan u svojoj domeni Ovna. Ovo su najjače planete ove natalne karte i u vanjskom smislu najdominantnije. Sunce predstavlja kraljevanje i autoritet, tradiciju i moć. Mars je ratnik koji se bori i pobjeđuje. Uglavnom vrlo snažna osobnost, vođa i lider sa punom podrškom okruženja unutar kojeg djeluje.
To će biti glavna tema ovog horoskopa i ostaje nam da u praksi vidimo kako će se njen život odvijati.

Nema komentara:

Objavi komentar