četvrtak, 17. listopada 2013.

Pomrčina Mjeseca u noći sa petka na subotu (18. na 19. 10.)

U noći sa petka na subotu (18. na 19. 10.) imati ćemo pomrčinu Mjeseca. Pomrčina općenito predstavlja trenutak prekretnica, možda čak i nekih revolucija. Ponekad se to u prirodi manifestira kao elementarna nepogoda ili nešto slično. 


Ovakvi fenomeni se dešavaju u trenucima kada su, astrološkim rječnikom, Rahu i Ketu u konjunkciji sa Suncem i Mjesecom. Rahu i Ketu su elementi koji "oduzimaju svjetlost" svjetlećim tijelima. Rahu je manipulator koji se pokušava "okititi tuđim perjem" i prisvojiti ono što nije njegovo. On predstavlja snažnu opsesivnu želju koja nas izbacuje iz ravnoteže.
Tokom pomrčine Rahu i Ketu pokušavaju ukrasti svjetlost Sunca i Mjeseca što nije znak povoljnosti. Sunce i Mjesec predstavljaju prirodni poredak univerzuma i principe života. U taj prirodni poredak pokušavaju se "prošvercati" elementi koji tu ne pripadaju i koji ne zaslužuju biti na tom položaju. Pomrčine se dakle smatraju nepovoljnim trenucima i općenito se preporuča da se tokom pomrčina ne donose važne odluke ili pokreću važni projekti. 

 
Pomrčina se ovog vikenda odvija na osi između sideralnih znakova Ovna i Vage. Specifičnost ovog trenutka je što se uz Sunce nalazi i Saturn, Rahu te Merkur koji će uskoro ući u svoju retrogresiju. Sunce je u Vagi debilitirano, a Saturn egzaltiran i to smo komentirali u prethodnoj objavi na ovim stranicama. Taj utjecaj Sunca u Vagi biti će posebno interesantan početkom studenog/novembra kada se ovdje bude odvijala pomrčina Sunca. Sada je aktualna pomrčina Mjeseca u Ovnu. Mjesec predstavlja raspoloženje, naš emotivni svijet i percepciju stvarnosti odnosno subjektivnu realnost. Pun Mjesec govori o punini naših osjećaja, vrhuncu doživljaja te osjećajnosti ili senzitivnosti, a Ketu će cijelu situaciju ovom prilikom učiniti delikatnom i potencijalno nestabilnom. 


U trenucima emotivnih vrhunaca i ushićenja u raspoloženju otvoreni smo za mnoge informacije i lako se utječe na um osobe u takvom stanju. Ketu u konjunkciji sa Mjesecom otvara mogućnost da um bude pod utjecajem mnogih informacija od kojih neke mogu biti negativne i destabilizirati um te raspoloženje, iskriviti našu percepciju stvarnosti te nas tako navesti na krive odluke. Ketu predstavlja ekstremnu senzitivnost i zato ova pomrčina, a pogotovo za one sa važnim položajima u sideralnim znakovima Ovna i Vage,može predstavljati trenutke izazova, nemira i prekretnica. 


Stabilnost i uravnoteženost u ispravnim temeljnim vrijednostima života su uvijek, a posebno u ovakvim trenucima, poželjne karakteristike koje će omogućiti da lakše prođeo kroz potencijalni nemir i izazove ove pomrčine.

Nema komentara:

Objavi komentar