četvrtak, 3. listopada 2013.

PLANETARNA GIBANJA TOKOM LISTOPADA/OKTOBRA 2013 PO ĐJOTIŠU

Glavna planetarna događanja u listopadu/oktobru 2013 god:

2.10. Venera ulazi u sideralni znak Škorpiona,
5.10. Mars prelazi u sideralni znak Lava,
17.10. Sunce prelazi u sideralni znak Vage,
19.10. pomrčina Mjeseca u sideralnom znaku Ovna (u 1:51),
21.10. Merkur kreće u retrogradni hod i tako ostaje do 10.11. (u sideralnom znaku Vage),
30.10. Venera prelazi u sideralni znak Strijelca


Po pregledu planetarnih gibanja vidljivo je da je tokom listopada/oktobra glavnina događaja na nebu upravo u znaku Vage. Saturn i Rahu su u stabilnom i trajnom tranzitu preko sideralnog znaka Vage, a ovdje je trenutno i Venera i Merkur. Venera već sutra napušta ovo društvo, ali Sunce se pridružuje nebeskom "party-ju" 17.10. Zatim slijede pomrčine; prva 19.10, a zatim i druga: 3.11.2013. – pomrčina Sunca u sideralnom znaku Vage (u 13:47).
Također trebati ćete pripaziti na period retrogradnog Merkura od 21.10. do 10.11.
Ulaskom Merkura u Vagu primjetili smo mnogo pozitivno riješenih dogovora, diplomaciju na djelu, solucije određenih problema koji su nas dugo vremena tlačili i predstavljali "trn u peti". Ono što se još nije riješilo imati će priliku u periodu Merkurove retrogradnosti, tada je vrijeme za inventuru neuspjeha iz prošlosti. O tom periodu ćemo još pravovremeno pisati.


Konjunkcija Saturna i Rahua je stvarala napetost tokom rujna/septembra, a očito je sve skupa urodilo konačnim prihvaćanjem odgovornosti i pravednih rješenja. Sve to možemo ilustrirati sa globalnim događanjima počevši od situacije u Siriji gdje je napetost konačno popustila. Tu su zatim aktualni događaji u Hrvatskoj javnosti, ali nije mi namjera prepričavati svaki događaj i objašnjavati utjecaje planeta na temelju tih događaja. 


Takav trend se i dalje nastavlja, a tokom kolovoza možemo očekivati i daljnje preokrete zbog pomrčina koje će se odvijati krajem listopada i početkom studenog/novembra. Tokom tih dana pojaviti se mogu nagla rješenja, od kojih neka mogu izgledati kao katastrofe ili životne nepogode. No, čuli smo mnogo puta da u svakom lošem događaju mora biti i nešto dobro pa tako i tokom pomrčina; situacija je "zgusnuta" do te mjere da se neke stvari u životu mogu jednostavno "preokrenuti" i to se ponekad desi na neželjen ili bolan način. 


Još ćemo pravovremeno popratiti Venerin tranzit kroz sideralni znak Škorpiona i Marsov tranzit kroz Lav, a na kraju i Venerin prelazak u Strijelac. 
Pratite sljedeće objave na facebook profilu: Vedska Astrologija Dean valentic ili na ovom blogu.

Nema komentara:

Objavi komentar