petak, 11. listopada 2013.

TRENUTAK ODLUKE

Vrlo je zanimljivo kako se po trenutku nečijeg rođenja može odrediti njegov životni put, osobine karaktera i začuđujući detalji iz života osobe. Taj trenutak, sat i minuta na tom mjestu, je kao sjeme iz kojeg vremenom niče biljka koja se razvija, raste, cvijeta i daje plodove.
Na isti način, početak bilo koje važne aktivnosti ili projekta označava sjeme, odnosno potencijal koji će se razviti i "procvjetati" te donijeti plodove tokom vremena.


Sudeći po općenitoj astrološkoj teoriji, po mojoj osobnoj astrološkoj i životnoj praksi i po iskustvu mudrijih i iskusnijih od mene usuđujem se tvrditi da je izuzetno bitno odabrati pravi trenutak za početak važnog životnog projekta. Ako poznajemo sjeme i njegove odlike znati ćemo u koju će se biljku to sjeme razviti. Da li će to biti rajčica, tratinčica ili kaktus, sve se to može ocijeniti i znati. Svatko tko je i malo odgovoran prema sebi i svojim bližnjima učiniti će sve što je u njegovoj mogućnosti da poboljša i unaprijedi svoj život i život ljudi koji na bilo koji način od njega ovise.


Zamislite osobu koja je na pragu vrlo bitne i životno važne odluke. Zamislimo da se nalazi u podnožju brda, okreće se oko sebe, ogledava mjesto oko sebe i pokušava svojim pogledom dosegnuti što je više moguće u daljinu ispred sebe. Pokušava vidjeti...
Pogled seže dokle seže, horizont je blizu i uvid je ograničen okolnostima. No, ukoliko se pokuša popeti uzbrdo, svakim korakom otkrivati će se novi detalji koji su ranije bili skriveni od pogleda. Na vrhu brda pogled puca preko prostranstva, sve je kao na dlanu. Svi putovi se vide, sve mogućnosti su objelodanjene i sa priličnom dozom sigurnosti osoba može donijeti uravnoteženu odluku koja se temelji na stvarnim i objektivnim činjenicama.


Astrologija nam ne samo da nam daje priliku da stjecanjem uvida "otvorimo vrata" rješenja bilo kakvoj vrsti prepreka i poteškoća, nego i da saznamo kako biti uravnotežen u svojim odlukama i djelovati u skladu sa mjestom, vremenom i okolnostima. Odabirom astrološki povoljnog trenutka omogućujemo povoljnostima da se razviju u potpunosti. Činimo ono što možemo da pomognemo sebi i unaprijedimo svoj život.

Astrologija nam svojih alatima, metodama i tehnikama pruža uvid u mogućnosti i potencijale odluke i/ili trenutka. Mogućnosti astrologije su ogromne. Vješt astrolog može saznati svaki, čak i najmanji, detalj iz života osobe. 


Nema komentara:

Objavi komentar