ponedjeljak, 28. listopada 2013.

Roberto Benigni

Jučer je bio rođendan talijanskog komičara Roberta Benignija. Želio sam zaviriti u njegovu natalnu kartu i pogledati što ga je učinilo tako duhovitim.


Merkur je općenito pokazatelj smisla za humor, a tu mogu biti djelotvorne i ostale dobrućudne planete poput Venere (koja predstavlja smisao za zabavu i zadovoljstvo), Mjeseca (jer predstavlja smisao za rad s ljudima ili bolje rečeno dopadljivost ili magnetičnu privlačnost koju osoba isijava i odašilje u okolinu, ali i umjetnost i nastupanje), ali i Jupitera.
U natalnoj karti se odmah vidi dominacija Mjeseca u ascendentu. Mjesec je Atmakaraka i predstavlja fokus ovog horoskopa, a u ascendentu predstavlja osobu koja je privlačna i obožavana (slavna). Rahu u društvu sa Mjesecom govori o tome kako je Roberto poprilično drugačiji od ostalih, nekonvencionalan i voli preći neke granice i usuditi se napraviti ono što je drugima nezamislivo. To ga čini posebnim i u njegovom slučaju je pomoglo u uspjehu.
Venera i Merkur, planete zabave i humora, nalaze se u odličnoj kombinaciji u jedanaestoj kući. Ovo je "kraljevska kombinacija" ili Rađa Joga koja opisuje sreću i uspjeh. Venera je vladar kreativnosti i karijere u ovoj natalnoj karti (čit. pete i desete kuće), a Merkur je vladar sreće (devete kuće). Odličan spoj ove dvije planete u jedanaestoj kući rasta, napretka i uspjeha pokazuje konačni uspjeh.
Sunce je kralj koji voli biti obožavan i voli glamurozne nastupe. U ovoj je karti najjača planeta u kući karijere. Dakle, logika kazuje da Roberto voli nastupati i da je to njegova karijera. Sunce je debilitirano što je odlično za komičare koji žele zabavljati svoje gledatelje. Druga je krajnost Sunca da može postati prepotentni autokrata, ali to, zbog debilitacije, u ovoj karti nije prisutno.
Kad sve zbrojimo i oduzmemo; Mjesec u ascendentu, Venera i Merkur u jedanaestoj kući i Sunce u desetoj kući karijere daju Roberta takav kakav jeste. Naravno tu su još mnoge druge kombinacije koje govore o njegovoj osobnosti, ali ove su značajne za duhovitost i uspjeh kao glumca i filmskog djelatnika.

Nema komentara:

Objavi komentar