nedjelja, 11. kolovoza 2013.

Venera u Djevici 11. kolovoz 2013 - 6. rujan 2013.

Tokom današnjeg dana (11.8.2013.) Venera ulazi u sideralni znak Djevice. Trenutno je na zadnjem stupnju Lava i sprema se za preskok u znak svoje debilitacije; praktičnu, proračunatu i isplaniranu Djevicu.
Djevica je racionalna, a Venera predstavlja ljubav koja je potpuno iracionalna pojava. Kako bi ljubav mogli opisati nekom naprednom matematičkom formulom? Nemoguće jelda :) ali Venera u Djevici se upravo to trudi napraviti. Pa joj ne ide, naravno... i potom treba prihvatiti neke druge metode manifestacije svoje potrebe po zadovoljstvu i ljubavi.
Djevica je plaha i naivna djevojka koja je naučena slijediti upute. Zbog toga ponekad zna biti zavedena na krivi put (naravno, ako se nađe u društvu negativnih elemenata). No istovremeno je vrlo racionalna i logična (inteligentna) i zna prepoznati svoj interes. U trenutku promjeni mišljenje ako negdje drugdje prepozna svoj bolji ili viši interes i ode... I sada će se Venera nalaziti u ovakvom racionalnom okruženju.
Što možemo očekivati? S obzirom da Venera traži svoju potrebu za ljubavlju manifestirati kroz praktičnost Djevice u takvim trenucima je dobro "služiti" svog ljubavnog partnera. Znači na praktične i opipljive načine pokažite svoju ljubav... npr operite suđe kad se to od vas ne očekuje ili nešto slično što je primjereno vašoj situaciji i okolnostima. Poanta je da tokom sljedećeg perioda aktivnosti govore glasnije od riječi, dakle pokažite svoje osjećaje, konkretno, vidljivo i opipljivo ;)
Djevica je, kao što joj to i ime govori, neiskusna djevojka koja traži osnovne stvari u životu, traži temelje ili bazu i Venera ovdje treba postaviti temelj ljubavnim osjećajima. Dijete koje je tek rođeno ne razlikuje emotivni osjećaj od ukusa majčinoga mlijeka u ustima, ne pravi razliku između hrane i ljubavi. Hrana je tako za njega također i emotivna potpora, ohrabrenje i nešto što mu daje život, ne samo u tjelesnom smislu nego i u nekom višem smislu davanja materijalne sigurnosti, opstanka i mogućnosti održanja na životu. Bez hrane umiremo, a bez ljubavi postajemo "emotivno mrtvi", hladni, kruti, bez osjećajni...
Zato je tema Venere u ovom znaku potražiti vezu između iracionalne ljubavi (potpuno neshvatljive i neopisive kategorije koju zovemo "ljubav") i praktične manifestacije iste. Kad kažem praktične manifestacije onda to znači konkretno, vidljivo i opipljivo odnosno potpuno prizemljeno.
Venera je u sideralnom znaku Djevice do 6. rujna/septembra, a uskoro Mars ulazi u znak Raka gdje se osjeća debilitirano i tu se pojavljuju neka pitanja "strasti" koja ćemo pravovremeno komentirati.


Pronađite načine da služite ;)

Znak Djevice se u svojoj simbolici opisuje kao djevojka koja u ruci drži snop žitarica (simbolizira materijalno održavanje). Osim toga simbol Djevice - djevojke nalazi se u čamcu, u trenutku prelaska rijeke, sa jedne strane na drugu stranu rijeke što govori o dualnoj prirodi Djevice i njenim brzim promjenama mišljenja i raspoloženja. (slika Julesa Bretona - Žeteoci)


Podsjeća li vas ovo na savršenu Djevicu?


Još jednom savršena Djevica, odnosno Superdjevica :)


© Sva prava pridržana: Dean Valentić

Nema komentara:

Objavi komentar