utorak, 13. kolovoza 2013.

Venera u Djevici - još primjera

Povodom tranzita Venere kroz sideralni znak Djevice pogledati ćemo još poznatih osoba koje su imale ovakav položaj u trenutku svojega rođenja:

Helena P. Blavatsky


Madam Blavatsky ima Veneru i Mjesec u četvrtoj kući, znaku Djevice. No, kod nje je ipak dominantna kombinacija elemenata u trećoj kući komunikacije što definitivno predstavlja fokus njene natalne karte. Tu su svi zloćudnici na jednom mjestu: Saturn, Mars (u planetarnom ratu, odnosno uskoj konjunkciji), Rahu koji je Atmakaraka i predstavlja put duše i Merkur koji je vladar ascendenta. Definitivno dominantna kombinacija ove natalne karte. Retrogradni (i debilitirani) Jupiter u osmoj kući dodaje prizvuk okultnih moći i misterije u njen život.

Bill Clinton


Venera i Mars u trećoj kući daju strast, ali i nastup koji je muževno-privlačan. Saturn u ascendentu (Rak) predstavlja zaštitni znak američkih predsjednika. Saturnu se pridružio i Merkur, planeta komunikacije što govori o "političkoj" komunikaciji, protumačite to kako želite ;)

Claudia Schiffer


Venera je ovog puta u dvanaestoj kući zajedno sa vladarem dvanaeste Merkurom. Ova kombinacija zapravo stvara "Vipareta rađa jogu", odnosno "izokrenuto (obrnutu) kraljevsku kombinaciju" koja predstavlja zaštitu više sile ili uklanjanje prepreka čak i onda kada osoba sama ne utječe na to. Zajedno sa Jupiterom u ascendentu ovoj je ljepotici sreća zagarantirana. No, ipak život ne bi bio život da ne stvori stres, pritisak, napetost i nemogućnost ostvarenja nekih želja (Mjesec u osmoj kući).
Ali ovdje možemo vidjeti kako Venera manifestira svoje savršenstvo ljepote u Djevici.

Pablo Picaso


Pablo ima Veneru u trećoj kući poput gospodina Clintona, ali bez onih stratsveno-političkih kombinacija. Ono što je Picasa stvorilo Picasom je ustvari os Rahua i Ketua uz koju su Mjesec i Merkur u petoj kući kreativnosti u Škorpionu koji je smion i spreman na preobrazbu i transformaciju i retrogradni Jupiter u Biku koji daje talent za slikanje. 
Nedavno sam čuo izreku: "Picaso nije čekao da počne slikati kao Picaso da bi postao Picaso" ;) kužite???

Sean Connery


Gospodin Connery ima svaku duštana kuću (zloćudne kuće; šesta kuća bolesti, neprijatelja i prepreka; osma kuća izazova i iskušenja i dvanaesta kuća gubitaka i odricanja) okupiranu sa planetima. Težak izazov se ne stavlja pred osobu koja ga ne može savladati. Sean je očito snažan gospodin, ne samo tjelesno (kao James Bond) nego i mentalno i duhovno. 
No, mega uspješna kombinacija u njegovoj devetoj kući, gdje je uključena i planeta našeg trenutnog interesa- Venera, očito pomaže u uklanjanju izazova iz života.  Dakle, Venera, Mjesec i egzaltirani Merkur u devetoj kući su odlični za sreću i uspjeh, ovo je kombinacija bez greške.

© Sva prava pridržana: Dean Valentić

Nema komentara:

Objavi komentar