petak, 1. studenoga 2013.

Približava se pomrčina

Zanimljive kombinacije se dešavaju na nebu; bliži nam se zadnja ovogodišnja pomrčina i to Sunca.
Zašto je ovo tako zanimljvio?
(Navesti ćemo nekoliko planetarnih simbola tako da nam bude jasnije): zato jer se ova pomrčina dešava u blizini ozbiljnog, odgovornog i pravednog Saturna, a ovdje je i komunikativni Merkur koji ide "unazad" ili retrogradno.



Naime Sunce (vladar, ego i ponos, samopouzdanje, svjetlost, život i znanje) i Rahu (manipulator i lukavi prevarant i lopov) su se sudarili tokom noći (bliska konjunkcija) sa srijede na četvrtak. Proširimo značenje simbola i dodajmo da neravnoteža može biti stvorena u trenucima kada trebamo preuzeti odgovornost ili potrebu vodstva u određenim životnim situacijama. Moguća je zbunjenost sa lažnim i privremenim vrijednostima i nemogućnost da shvatimo krajnju istinu i djelujemo prema standardima trajnih vrijednosti. Pripazimo na elemente (izvan nas, ali i u nama samima) koji pokušavaju "ukrasti" vrijednosti i predstaviti se vjerodostojnima i zaslužnima za ono što ustvari nisu zaslužili.



Sunce i Merkur (komunikator i diplomata) će se sresti u subotu, 2.11., a Sunce i Saturn u srijedu, 6.11. Ovo je odlično za diplomaciju i konačno sređivanje nekih dogovora. Saturn nas suočava sa konkretnom realnošću, bez obzira koliko neugodna bila (samo suha stvarnost, molim lijepo, bez uljepšavanja), a Merkur, trenutno retrogradan, daje mogućnost introspekcije i retrospekcije. Sve skupa jedno lijepo suočavanje sa samim sobom, strahovima, greškama, kaznama, potrebama transformacije i dogovorima (ili razgovorima) sa samim sobom...
Sve ove bliske konjunkcije se odvijaju u udaljenosti od 6 do 7 stupnjeva, a u nedjelju će tu biti i pomrčina Sunca kao kruna svega. Ova pomrčina će biti začinjena i snažnim aspektom (raši drišti) Marsa (vatreni "bog rata" koji mora biti discipliniran da bi mogao biti kreativan) točno u trenutku pomrčine; Mars je na 17-tom stupnju Lava, a Mjesec i Sunce nešto nakon podneva u nedjelju točno na 17-tom stupnja Vage. Da još malo dodamo; istovremeno će se retrogradni Merkur i Rahu gledati oči u oči u uskoj konjunkciji.



Dakle, sam trenutak pomrčine (ili nedjelja) je visoko energizirana aktivnošću Marsa, ali i prevrtljivošću nepredvidive kombinacije Rahua i Merkura koja može donijeti verbalne eskapade i slično. 

Pomrčina je trenutak kada su nam vidljive stvari koje inače ne vidimo. To nam omogućava da prodremo do dubina koje su inače skrivene ili da razotkrijemo dragocjene detalje i da na taj način napravimo potrebni preokret u životu. Rođenje na taj dan (ili u blizini tog dana) također govori o preokretima ili razotkrivanju onoga što treba biti razotkriveno i donosi težinu karmičkog zadatka koji ustvari predstavlja potrebu stvaranja određene promjene ili preokreta (kroz razotkrivanje) prvo u sebi, a zatim i u okolini i zajednici.
Na svakoga od nas ove kombinacije djeluju različito, u zavisnosti od natalnih predispozicija. Ovi događaji najviše će se dotaknuti ljudi koji imaju važne i utjecajne položaje u sideralnim znakovima Vage ili Ovna.

Nema komentara:

Objavi komentar