nedjelja, 15. prosinca 2013.

Djevice

Vladar ovog znaka je Merkur. Element je zemlja. Dualan je znak.
Osobe rođene u ovom ascendentu su talentirane (vješte u činjenju onoga što čine), imaju snažnu mentalnu moć (inteligenciju) i dobru memoriju. 
Veoma su pažljive i oprezne u svakom pogledu (poput neiskusne i plahe djevojke). 
Dobro kontroliraju govor (vladar merkur predstavlja komunikaciju).
Imaju temeljito znanje o stvarima kojima se bave i za koje su zainteresirane. 
Duboko analiziraju svaki problem i pritom upotrebljavaju svu mentalnu moć i znanje.
Zaokupljene su svojim ciljevima ili ukoliko žele ispuniti cilj onda se u potpunosti zaokupe time i znaju biti uravnotežene.
Znaju teško raditi, radoholičari.
Sumnjičave su i mogu patiti od bolesti živaca.
Svaku temu mogu vrlo detaljno objasniti i na veoma praktičan način prikazati.
Prema prijateljima su vrlo uslužne i vole pomagati.
Prije nego što se prihvate određenog posla (prije nego što se učlane u neku organizaciju ili nego što počnu nešto raditi) detaljno se informiraju o svakoj sitnici u vezi tog posla.
Vole slušati dobre govornike. Uvijek žele skupljati znanje (vole učiti).
Tajna njihovog uspjeha je u teškom radu, dalekovidnosti i u obavljanju svog posla bez činjenja grešaka. Kakve god prepreke sretnu one će nastaviti dalje zbog svoje snažne moći volje.
Progresivne su u svojim idejama, ali i realistične (element zemlje daje "prizemljenost").
Mirne su, skromne, rezervirane, prilagodljive, a ponead znaju biti požudne.


Savjet za Djevice: ne budite preosjećajni, kritični, brbljivi. Izbjegavajte pretjeranu proračunatost. Radite na svom samopouzdanju i promjenjivosti. Sami ste dobar sudac i zato ne tražite savjet od previše osoba jer će vas to samo zbuniti. Osvetoljubivost i dugo suzdržavanje vam neće pomoći.


Djevice su realistične u svemu što rade. Pažljivo odvaguju razloge zašto bi ili ne bi nešto napravile te su vrlo privržene stvarima koje im se sviđaju. Praktične su (karakteristika elementa zemlje) u tolikoj mjeri da se ponekad doimaju kao sitničave.
Općenito su nezadovoljne jer je okolina u kojoj djeluju daleko od ideala kojem teže. Ponekad su zbog toga neodlučne, nesigurne ili zabrinute. No, one su također vrlo iskrene, ali i često ovisne o drugima.
Ljubitelji su umjetnosti, a vladar Merkur im daje odlične komunikacijske sposobnosti. Zbog toga se mogu baviti umjetnošću koja uključuje komunikaciju ili nastup.


Što se tiče karijere i aktivnosti Djevice su dobre u aktivnostima koje zahtijevaju analitičke sposobnosti, koje su orijentirane prema detaljima, organizaciji, metodologiji i koje zahtijevaju inteligenciju. U Djevici postoji unutarnji osjećaj inferiornosti (ili nesigurnosti) i u želji za kompenzacijom tog osjećaja Djevice se trude biti uspješne u aktivnostima koje su javne ili predstavljaju važan dio u društvenom sistemu. Djevice se tako uspinju korak po korak, polako, ali sigurno, uz mnogo diskrecije, ali i odgovornosti do samog vrha.
Djevica je jako dobra u slušanju i komunikaciji te u učenju i upotrebi mnogih informacija u slaganju slagalice koja predstavlja realnost života, odnosno povezanost između raznih komponenti života u jednu cjelinu.
Negativnosti Djevice mogu biti previše orijentiranosti na „materijalno“. Karakteristika Djevice je „dualnost“; kod ovog znaka dualnost znači promjenu razmišljanja u skladu sa materijalnim interesom. To znači da Djevica vrlo brzo i/ili lako može promijeniti razmišljanje u skladu sa ponuđenim interesom. Na taj način također može biti zavedena u trenutku nedefiniranosti, nezrelosti ili naivnosti. No, negativnost Djevice se najviše može primijetiti u eventualnoj prevrtljivosti ili nepouzdanosti, odnosno zanemarivanju moralnih principa zbog ponuđenog materijalnog interesa.
Poslovi koje Djevica može prihvatiti su aktivnosti koje uključuju statistiku, matematiku, knjigovodstvo i računovodstvo, bankarstvo, komunikacije (uključuje novinarstvo i literarno stvaralaštvo), ali i neke umjetničko-tehničke aktivnosti poput arhitekture, dizajna ili općenito tehničkih aktivnosti (jer um Djevice može biti izvrstan inženjer). U medicinskom smislu Djevica je najbolji psihijatar ili psiholog, ali i odličan socijalni radnik (voli i zna služiti).

Nema komentara:

Objavi komentar