nedjelja, 22. prosinca 2013.

Retrogradna VENERA od 21.12.2013. do 31.1.2014.

Venera općenito predstavlja odnose sa dragim ljudima, ali i uživanje, zadovoljstva, materijalnu dobit, bogatstvo, luksuz i komfor i slično. Kada je Venera retrogradna dobro je biti pažljiviji u odnosima prema dragim ljudima, ali i preispitati odnos prema materijalnim blagoslovima. Ovo je period emocionalnih uspona, ali i padova, privlačnosti, ali i moguće odbojnosti.
Naime, retrogradnost Venere govori o tome da se zadovoljstvo ne pronalazi u onim stvarima u kojima se ono inače pronalazi. Zato se tokom ovog perioda mogu desiti poteškoće u prilagodbi nekim okolnostima. U uvjetima gdje se zahtijeva šarm ili diplomacija možemo postati bolno iskreni i otvoreni. Ponekad se možemo previše zamarati sa stvarima koje drugima nisu važne. Također, naklonjenost nekonvencionalnim načinima pokazivanja ili uživanja u ljubavi može se manifestirati, a ponekad i odricanje ljubavi zbog religije ili nekih drugih ideala ili prihvaćanje pretjerane ceremonijalnosti.


Također retrogradnost planete (u ovom slučaju Venere) govori da će doći do nekih zakašnjenja u manifestiranju energije te planete tako da treba uložiti dosta truda i rada da bi se došlo do rezultata koje planeta obećava. A ponekad se može desiti da se neka obećanja niti ne ispune.


Venera je trenutno u sideralnom znaku Jarca dok je Saturn već neko vrijeme u znaku Vage (sideralnom). Ova izmjena (Venera u kući Saturna, a Saturn u kući Venere) ojačava njihove međusobne položaje i naziva se parivartana yoga.
Venera predstavlja zadovoljstva, zabavu i sve vrste strasti. Od njene trenutne veze sa Saturnom možemo očekivati nekoliko scenarija od kojih je jedan taj da Venera pod ovakvim utjecajem Saturna postaje "prljava"i razvija osjećaj krivice koji u krajnjim slučajevima vodi do bolesti. Drugi scenario može biti ograničenje ili potiskivanje strasti koju Venera izvorno predstavlja. Saturn ograničava i sputava, donosi zakašnjenje, razočaranje, frustraciju, bol, kaznu i slično.
Ovakvi položaji mogu pokazati iskrivljenu želju koju predstavlja Venera, potiskivanje želje i kao rezultat manifestaciju te iste želje na neobične ili neprirodne načine (krajnost toga može biti i bolest što smo već spomenuli). No, taođer ova kombinacija može govoriti o marljivosti i upornosti, odnosno odricanju od zadovoljstava da bi se ostvarila neka viša svrha ili cilj. Zato je važno da tokom ovog perioda usmjerimo svoju strast na konkretne ciljeve i ambicije, vrlo praktično i što preciznije. 

 
Period retrogradne Venere traje 40 dana i počeo je jučer. Isto toliko je trajao boravak Isusa u pustinji gdje je bio iskušavan od Sotone, a isto toliko traje i korizma. 40 dana je period nakon kojeg mjere koje predpisujemo u đjotišu za uklanjanje ili promjenu nekih karmičkih obrazaca mogu početi donositi plodove. 40 dana je potrebno da bi se promijenila "karma", banalno i bukvalno rečeno.
Sljedeći period od 40 dana nam govori ovakve ili slične prilike i mogućnosti. Veneru trenutno možemo vidjeti kao večernju zvijezdu neposredno nakon zalaska Sunca, a nakon 20 ili malo više dana moći ćemo je vidjeti kao zadnju zvijezdu na istoku prije izlaska Sunca. Venera će dakle u ovih 40 dana napraviti put od 15-tak stupnjeva unazad i na tom putu će se mimoići sa Suncem koje će nastaviti prema sideralnom Jarcu.
Venera koja se nalazi ispred položaja Sunca (kao što je to sada slučaj) više je pasivna i oslanja se na tradiciju, ceremonije i pravila. Na kraju svoje retrogradnosti će se Venera transformirati u ljubavnog osvajača, osobu koja pristupa prva i preuzima akciju. Ovih 40 dana je dakle put kroz odricanje, samo-kontrolu, disciplinu, ali i spoznaju viših ciljeva, interesa i ambicija. 

 
Na tom putu možda nije baš najbolje započinjati novu ljubavnu vezu ili kupovati stvari koje su povezane sa luksuzom i komforom. Nezgodno je što takav period pada baš u vrijeme blagdana kada imamo običaj darivanja i kada vlada velika potrošačka groznica. Ovo će nas natjerati da preispitamo naše vrijednosti zbog kojih slijedimo sva pravila i ustaljene norme kulture i društva u kojem smo rođeni. Mnogi će se ovih blagdana odreći dijela luksuza i komfora, ali i uživanja povezanog s time. Ove godine će Djeda mraz biti mršav. 

 
Druženje i zabava koji su također važni dijelovi blagdana će također biti malo povučeniji nego inače; retrogradna Venera govori o stidljivosti i povučenosti. No, u toj povučenosti se mogu pronaći dublje povezanosti jer kada uklonimo vanjsko ometanje ono sto ostane je sama srž i suština. Ovaj period će na kraju krajeva pokazati pravo stanje stvari u odnosima, onakvo stanje kakvo inače ne vidimo jer smo zaokupljeni mnogim distrakcijama.
Sve se to odnosi i na financije i novčana pitanja. Možda ćemo neke ciljeve trebati re-transformirati ili obnoviti, dodati im neki dublji smisao i razumijevanje.
Oni koji su se već dugo odricali od nekih zadovoljstava ili se suzdržavali u ljubavi možda će napokon napraviti onaj presudni korak prema ostvarenju želja. Jer retrogradna Venera donosi zapravo sve suprotno od uobičajenog. 

 
Uglavnom tokom retrogradne Venere mogli bi prihvatiti neke neuobičajene odnose, čudna partnerstva, možemo imati nekonvencionalan pogled na brak i ljubav ili možda jednostavno ne znamo kako bi izrazili svoju ljubav i želju za zadovoljstvom na pravi način. Venera također predstavlja ženstvenost i sve što je žensko. I taj dio može biti zanemaren tokom ovog perioda. Odnosi u braku mogu poprimiti neki drugačiji tok, a općenito neki od nas će postati nezainteresirani za seks. Neki će obnoviti svoje bračne zavjete te će njima retrogradna Venera donijeti svoju drugu stranu, a to je povećanje privlačnosti. Period retro Venere općenito predstavlja period snažne odbojnosti, ali isto takve privlačnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar