nedjelja, 1. prosinca 2013.

Praktični primjeri Marsa u Djevici

Pošto je Mars trenutno ušao u sideralni znak Djevice što smo popratili sa komentarima na ovoj stranici pogledati ćemo neke konkretne primjere ovog položaja.
Prvi od njih je Dalai Lama:


 Svi dobro poznajemo njegovo djelovanje i zalaganje. Mars je u njegovoj natalnoj karti Atmakaraka planeta i pokazuje fokus života. Mars je u Djevici gdje predstavlja racionalizam, logiku, argumente i borbu tim načinima. Dakle, Dalai Lama je borac argumentima, logikom i racionalnošću. To su načini na koje njegova duša ostvaruje svoj interes. Budizam je religija koja je upravo vrlo racionalna i oslanja se na logiku kao svoje oružje.
Mars kao Atmakaraka predstavlja važnu životnu lekciju koju osoba uči kroz usvajanje principa nenasilja. To je upravo put budizma čiji je Dalai Lama predstavnik. Zatim, ovaj je Mars u četvrtoj kući, a to je kuća doma i pripadnosti, u užem smislu unutarnje pripadnosti nekoj ideji ili zajednici i osobnog poistovjećivanja sa tim pojmovima, a u širem smislu pripadnosti domovini, državi, narodu i slično. Vrlo dobro znamo da je to upravo fokus života Dalai Lame; borba za dom, domovinu, narod, kulturu, religiju i pripadnost tim pojmovima.
Na kraju krajeva, Mars je u njegovoj karti najvažnija planeta.

Drugi slučaj je John Lennon;

 
Mars je u njegovoj karti vladar ascendenta (Ovan) i nalazi se u šestoj kući bolesti, neprijatelja i prepreka. Ovo je relativno dobar položaj za zdravlje jer je Mars zajedno sa Suncem i Rahuom koji su svi dobri borci protiv bolesti.
Mars se i u ovoj karti nalazi u fokusu života. Konjunkcija sa Suncem donosi ogromnu kreativnost i stvaralaštvo usprkos svemu, ambiciju i hrabrost, a ponekad i aroganciju. Rahu svemu tome dodaje izvanrednost, ali i mogućnost nestabilnosti.
John je završio svoj životni put spriječen (šesta kuća prepreka i neprijatelja) pucnjevima (Mars = vatreno oružje) opsjednutog (Rahu) obožavatelja (Sunce). Sve se to nagomilalo u šestoj kući neprijatelja u Djevici.
Da li je Johnovo stvaralaštvo nalikovalo ratniku argumentima Marsu?

Zadnji današnji primjer je Nelson Mandela:


Njegov Mars u Djevici je na vrhu neba, odnosno u desetoj kući i snažno opisuje njegov životni put, odnosno vanjske aktivnosti koje nazivamo karijera ili posao. Mars u ovoj karti dakle predstavlja borca koji se svim argumentima bori za ostvarenja svojih ciljeva. Upravo po tome je Nelson postao poznat i stvorio svoju reputaciju.
Vladar desete kuće gdje je pozicioniran Mars je Merkur i on se nalazi u osmoj kući, sideralnom znaku Raka, u uskoj konjunkciji sa Saturnom. Ovo govori o kazni (Saturn) kojoj je Nelson trebao biti podvrgnut. Zatvorska kazna trajala je dugo i spriječila je da ovaj Mars manifestira svoje dejlovanje borca kroz vanjske aktivnosti. Znak Raka u kojem se odvija konjunkcija govori o okolnostima koje su povezane sa domovinom, ljudskim pravima pa i emotivnom i mentalnom zadovoljstvu, odnosno ispunjenju koje donosi ostvarenje ovakvog cilja. Prisustvo Sunca u ovoj kombinaciji govori da je kazna došla kroz državu, autoritete i ustoličenu tradiciju, odnosno instrumente vlade.
No, Mars je u desetoj kući ipak na kraju odnio pobjedu i donio zadovoljstvo nakon mnogo odricanja i žrtve.

Nema komentara:

Objavi komentar