ponedjeljak, 9. prosinca 2013.

VENERA U JARCU

Venera je trenutno u sideralnom znaku Jarca. "Ljubav" nam je u Jarcu dakle, a što se ljubavnog života, partnerstva i odnosa tiče Jarac je vrlo „spor“. Treba mu puno da započne vezu, ali svakako je sposoban biti dugoročno odan i lojalan u ljubavi (jednom kada uspije prebroditi svoju početnu rezerviranost). Vrlo je uspješan u igri na duge staze. Potrebno mu je samo da se „zapali“, odnosno da se probije led koji je karakterističan za Jarca. Kada se jednom uspije probiti led Jarac postaje vrlo avanturističan, entuzijastičan, ali i posesivan i ljubomoran. Partner ponekad može biti začuđen sa svom silinom njegove strasti i ljubavi koja izvire ispod tog hladnog oklopa. Jarac tako može postati požudan ili previše materijalistički orijentiran. No, to je samo način kako Jarac sakriva svoju ranjivost i osjetljivost; predstavlja se kao ambiciozan, usmjeren prema svom cilju i spreman da se odrekne svega zbog više koristi ili dostizanja svog cilja. Mars je egzaltiran u Jarcu (što znači na najboljem položaju) i ta činjenica sigurno govori o karakteru Jarca; ispod hladne površine krije se vulkan koji ključa. Kada se zavjesa odmakne može se vidjeti prava priroda Jarca koji je strastven, uporan, posesivan, ali i stabilan i izuzetno lojalan ljubavnik. 


Venera u Jarcu predstavlja vrlo ozbiljna i čak rezervirana ljubav, u tome je Jarac najbolji od svih znakova. Zato je trenutna potreba trajnost u ljubavi i utemeljenost ljubavi na ostvarenju praktičnih potreba. Ljubav tako ima veliku dozu realizma (nema romantike ako se ne mogu platiti računi). Seks je također ozbiljna stvar i moguća je kontrola seksualne želje ili čak apstinencija zbog viših razloga (bez obzira da li se dobrovoljno ili prisilno odlučimo za njih).
Ovakav položaj također govori da je ljubav i njeno ostvarenje povezano sa ciljem i usmjerenjem prema tom cilju, sve što ne podržava trenutni cilj ili interes neće biti predmet ljubavi. Ali ako postoji cilj, ambicija i disciplina onda postoji i privlačnost i mogućnost zadovoljenja želja.

Venera u Jarcu označava poštovanje prema i pronalazi zadovoljstvo u:
zakonu i redu, konzervativnom i tradicionalnom stilu i uređenju/dizajnu, pompi, ritualima i birokraciji, statusnim simbolima i uniformama, starijima i dostojanstvenima...

Venera u Jarcu voli uniforme; Kate Middleton

Venera u Jarcu može izvrsno ispuniti svoju namjeru diplomacije, pravednosti, ljepote, pripadnosti eliti i jasnom označavanju pripadnosti toj eliti te poštovanja stečenog obilja i bogatstva. Venera ovdje nema prepreke ostvarenju svojih materijalnih želja.

Osoba sa Venerom u Jarcu voli napredovati stabilno i temeljito do visokih mjesta u hijerarhiji. Partner takve osobe treba imati poštovanje i cijeniti status koji je osoba dostigla kako bi oboje mogli uživati u odnosu. Partner se također treba uklapati u sliku ili u model društveno prihvatljivog i odobrenog rasta i uspjeha i biti primjer dostignuća, dobre reputacije i dostojanstvenog položaja. To može biti osoba koja je starija u godinama, ali i zrelija ili naprednija u karijeri ili prestižnim dostignućima bilo koje vrste. Muškarci sa Venerom u Jarcu posebno vole žene čija je karijera u pravosuđu ili na visokim mjestima u državnim ustanovama, u politici, menađmentu ili sličnim mjestima.


Jarac voli rutinu, predvidljivost, ustaljena pravila ili navike. Venera u Jarcu predstavlja ljubav ili partnerstvo koje se temelji na ovim preferencama.
Venera u Jarcu na taj način više vrednuje iskustvo i zrelu dob (starost) nego površnu ljepotu mladosti.


Venera u Jarcu daje dobro građeno i snažno tijelo. Jarac predstavlja strukturu i organizaciju i takav je i tjelesni oblik osobe (Brad Pitt).

Što Venera u Jarcu NE voli:
- površne razgovore, besadržajne sastanke, podsmijavanje
- nepoštovanje zakona ili zvaničnih normi i postupaka
- privremene aranžmane – voli stalna i stabilna rješenja
- male privatne poslove – više voli institucije, velike organizacije, korporacije ili vladine ustanove
- multikulturalnost – preferira "mono-kulturalnost", odnosno pridržavanje samo jednog standarda
- brzu akciju i pokretnost – više voli sporo i sigurno kretanje
- gubljenje vremena u beznačajnom čavrljanju

Nema komentara:

Objavi komentar