nedjelja, 7. prosinca 2014.

Retrogradni Jupiter od 8.12.2014 do 8.4.2015.

Jupiter sutra počinje svoje retrogradno kretanje koje će trajati do 8.4.2015. Danas i sutra je stacionaran što znači da "drema", nalazi se u uspavanom stanju i ne daje rezultate ekspanzije kako bi inače trebalo biti. Uskoro će se probuditi iz svog drijemeža i biti će entuzijastičan da donese ekspanziju što je njegova izvorna priroda. No, u svojim nastojanjima će ubrzo shvatiti da se probudio u retrogradnom stanju i da stvari baš i nisu onakve kakvim ih je ostavio prije spavanja. Netko bi se tada naljutio (Saturn i Mars), a netko bi krenuo u akciju rješavanja situacije (Venera i Merkur), ali Jupiter će krenuti meditirati kako bi unutarnjim spoznajama donio rješenje situacijama na koje je naišao. Period Jupiterove retrogradnosti je dakle odličan period za meditaciju i prebacivanje žarišta spoznaje, znanja i mudrosti prema unutra.
U periodu do početka travnja 2015 dobro je da razmislimo o svojim unutarnjim razlozima za djelovanje i svrsi te naših zadataka, projekata i konačno postojanja. 

Ovo je period kada se Jupiter puni energijom. Naša vizija, naše vrijednosti i ideali, znanje i mudrost trebaju se puniti. Ekspanzija je sada usmjerena prema unutra. Rastimo iznutra u ovom periodu. Učimo, prihvatimo pomoć učitelja, mentora, trenera, savjetnika... posudimo viziju od onoga koji je ima. Jer sami je možda nećemo baš uvijek imati... ili barem ne u dovoljnoj ili potrebnoj mjeri.
Retrogradni Jupiter također može donijeti blokade i zakašnjenja u razvoju nekih projekata. On zahtijeva unutarnju zrelost na osnovu koje se može manifestirati plodnost ili konačni rezultat. Moguće je da će u ovom periodu neki od nas odustati od svojih snova jer smatraju prepreke prevelikim, bolje rečeno njihovi snovi nisu veći od prepreka koje su se našle na putu.  Zato povećajmo svoje snove, razloge, vizije, ideale, vrijednosti... kako bi uspijeli proći kroz zakašnjenja i razočarenja na putu razvoja i ekspanzije koja nas očekuju u ovom periodu. Kao što je gore rečeno, u tome možemo/trebamo koristiti pomoć ljudi koji su vjerodostojni da nam pomognu; to je značenje retrogradnog Jupitera.

Moguć je također nedostatak sredstava koja su potrebna za proširenje vizije ili stvaranje novih ideja. U poslovnom smislu periodi retrogradnog Jupitera su povoljni za prihvaćanje poslovnih rješenja, modela ili sistema koji su već provjereni, isprobani na iskustvu drugih. Retrogradni Jupiter je tradicionalista i dobro se pronalazi u ustaljenim vrijednostima koje nije potrebno mijenjati ili im dodavati širu viziju. Vizija, koju predstavlja Jupiter, je ograničena u ovom periodu te nije povoljno pokretati poslovne projekte iz idealizma, od samog početa (ili od nule) nego je bolje prihvatiti odgovore koji već postoje i koji su prošli test iskustva, održivosti i slično. Retrogradni Jupiter je također odličan u restauraciji starih modela, vraćanje tradiciji i ponovno oživljavanje zapuštenih poslovnih projekata i slično.


Planete su u retrogradnosti posebno jake jer predstavljaju želje iz prošlog života koje nisu ispunjene i koje u ovom životu želimo ispuniti. Jupiter predstavlja znanje i odgovornost prema znanju, ali i odnosu sa djecom. Kada imamo snažnu želju (koja u slučaju rtetrogradne planete postoji iz prošlog života) onda želimo iskusiti ostvarenje te želje ne samo jednom nego nekoliko puta. Zato je moguće da tokom tranzita retrogradne planete određene stvari trebamo ponoviti nekoliko puta, točnije najmanje tri puta. Na taj način doživljavamo spoznaju u tom području, ispravljamo greške i nedostatke te ponovo potvrđujemo isto iskustvo. Retrogradne planete dakle predstavljaju snažno, više puta ponovljeno iskustvo, na područjima koja tranzitiraju.
Zbog retrogradnog kretanja (izgleda kao da se planeta giba unazad) moguća su zaašnjenja ili dodatne potvrde koje se traže da bi u nečemu uspijeli. Kao da plivamo protiv struje i pokušavamo dostići cilj uz snažnu opoziciju i struju koja nas teži udaljiti od naših interesa. 

Jupiter općenito predstavlja znanje, mudrost, odnos sa djecom, religioznost, moral, idealizam, optimizam, vjeru i visoku životnu etiku. Nalazi se u sideralnom znaku Raka, odnosno cijelog svog tranzita nalaziti će se u sideralnom znaku Raka. Tu je egzaltiran te daje odlične rezultate na ovim područjima. Ali u retrogradnosti se mogu pokazati nedostaci na tim područjima, moguća su mnoga neispunjena obećanja i razočarenja ili nezadovoljena očekivanja.

Nema komentara:

Objavi komentar