subota, 30. studenoga 2013.

Jimi Hendrix

Nedavno smo imali obljetnicu rođenja Jimija Hendrixa. Pogledajmo ukratko njegov život kroz natalnu kartu.

Gledajući u natalnu kartu Jimija vidjeti ćemo ascendent u Strijelcu. Zatim je tu Ketu u trećoj kući u sideralnom znaku Vodenjaka. Treća kuća govori o upotrebi alata, instrumenata i ruku. Poznato je da je Jimi bio ljevak, a Rahu i Ketu uvijek preokreću stvari naopačke, permanentno su retrogradni i okreću normalan tok manifestacije. Ovo nije teoretsko pravilo: "Ketu u trećoj kući predstavlja ljevake", ali u slučaju Jimija je očito djelovalo. Pogotovo zbog toga jer je bio drugačiji od svih ostalih, vanredno drugačiji i izvanredno uspješan, zapravo totalni virtuoz. Ketu upravo govori o natprosječnim sposobnostima, ali i drugačijim ili nekonvencionalnim okolnostima.
Saturn u šestoj kući učinio ga je upornim i ustrajnim, ali i temeljitim u obavljanju svog posla. Retrogradnost Saturna, ali i Jupitera (kao vladara ascendenta i općenitog pokazatelja životne energije) je donijela zakašnjenja, a što se Saturna tiče i strahove sa kojima se Jimi trebao suočiti. Podsvjesni strahovi su bili njegov neprijatelj. Zakašnjenja, razočarenja i frustracije također. Ali uspješno se protiv toga borio i često pobjeđivao.
Jupiter i Mjesec u osmoj kući govore o izuzetnoj senzitivnosti. Ovo također govori i o mentalnoj napetosti, pritisku i stresu koji je Jimi osjećao u mentalnom i emotivnom smislu. Sa ovim položajem su moguće i financijske poteškoće tokom života, ali i opasnost za zdravlje.
Rahu u devetoj kući učinio je da samouki gitarista postane virtuoz koji je prešao granice i svijetu donio nešto novo i drugačije.
Mars u jedanaestoj kući donosi potrebu prihvaćanja nenasilja kao osnovnog životnog principa. Mars je Atmakaraka planeta i predstavlja put duše. Ovaj Mars nije dobar timski igrač, a niti sljedbenik i svojom nemirnom aktivnošću ponovo pokušava prekršiti sva pravila.
Tri planete u dvanaestoj kući, u znaku sideralnog Škorpiona (Venera, Sunce i Merkur) govore o fokusu energija u temama ove kuće i znaka. Sunce npr može govoriti o uspjehu u istočnim zemljama što je i činjenica jer je Jimi prve uspjehe ostvario u Velikoj Britaniji koja je istočno od njegovog mjesta rođenja. Istok je mjesto na kojem će se za Jimija manifestirati plod "karme".
No, ovi položaji, uključujući i Jupiter i Mjesec u osmoj kući mogu govoriti i o uživanju opojnih sredstava. 


Na kraju znamo kako je Jimijev život završio, upravo zbog zloupotrebe opijata. Osma kuća je "kuća smrti", a položaj nestabilnog Mjeseca govori o pritisku od kojeg je Jimi pokušao pobjeći, Jupiter predstavlja zdravstvene komplikacije, a njegova retrogradnost govori o tome kako je teško ili nemoguće pronaći lijek tome.

Nema komentara:

Objavi komentar