nedjelja, 6. travnja 2014.

Ascendent Lav

Osobe rođene u ascendentu Lava mogu biti dostojanstvene (veličanstvene) u svojoj pojavi, širokih ramena, ponosne i gdje god se pojave izazivaju osjećaj poštovanja. Imaju poseban dar da se znaju prilagoditi okolnostima života. Vrlo su ambiciozni i ponekad gramzivi (pohlepni). Vrlo su nezavisni u razmišljanju. Drže se ustaljenih vrijednosti u religiji, društvu i kulturi, ali su također savršeno tolerantni prema ostalim načinima i praksama. Lavovi su obožavatelji fine umjetnosti i literature i posjeduju određenu količinu filozofskog znanja. Oni su halapljivi čitači.
Ako su ascendent ili deseta kuća oštećeni možda neće uspjeti u životu toliko koliko očekuju.
Spremni su mnogo se boriti. Njihove ambicije ostanu neispunjene ukoliko u horoskopu ne postoje definitivne "kraljevske kombinacije" ("Raja yoge").
Sposobni su za odricanje i nevezivanje za objekte materijalnog uživanja. Pošto je Saturn vladar sedme kuće Lav bi trebao naučiti da ne popušta svojim bračnim partnerima ako želi da u kući vlada sreća.



Lav je kralj životinja, zato su ljudi rođeni pod utjecajem ovog znaka ponosni i autoritativni. To su dobre i pozitivne odlike ukoliko su uravnotežene. Samopouzdanje je svakome potrebno, ali nezgodno je kada to samopouzdanje preraste u nešto što se može nazvati „lažni ego“, odnosno stvaranje lažne slike o sebi samom (pod utjecajem ponosa i/ili izopačene ljubavi prema sebi). Lavovi su tako osobe koje mogu zračiti samopouzdanjem i vjerom u sebe, ali u negativnom aspektu mogu biti arogantne i preponosne. Ono što je za Lava važno je da ima dobre temelje životnih vrijednosti. Jer na osnovu tih temelja će se ponašati. Dakle, ako Lav ima dobru unutarnju uravnoteženost koja se bazira na ispravnim vrijednostima života onda će moći svoje odlike jako lijepo koristiti i pomagati mnogima da razviju svoj puni potencijal.
Velikodušnost i suosjećanje (razumijevanje ili empatija) je još jedna od odlika Lava. Lav, kao kralj, ne samo da predstavlja autoritet koji traži da ga se slijedi nego pruža i zaštitu i velikodušno daje pomoć svima koji ga trebaju. Tako je osim pitanja ponosa u Lavu prisutno pitanje velikodušnosti, zaštite odnosno davanja drugima.


Nema komentara:

Objavi komentar