utorak, 1. travnja 2014.

Venera u Vodenjaku

Venera je zadnjeg dana ožujka ušla u sideralni znak Vodenjaka gdje će ostati do 27. travnja.


Znak Vodenjaka opisuje orijentiranost na velike grupa ili socijalne pokrete, ustanove, udruge i slično. To znači da postoji privlačnost prema udruživanju i određeni interes u umrežavanju. Prisutna je i želja da se zauzmu visoka mjesta u takvim umreženim socijalnim pokretima, ali i svjesnost da mreža nema centra pa da je onda prirodnije biti pomagač i karika koja drugima omogućava nesmetan rad i napredak nego vođa koji zahtijeva odanost podanika. 


Venera u Vodenjaku govori o eksperimentiranju i razmišljanju izvan okvira u smislu ljubavi i romantike. Ovakva Venera privlači svojim otvorenim, progresivnim i radikalnim umom koji se neće podvrgnuti tradicionalnim pravilima. Ovo je „pobunjenik“ u ljubavi. Prijateljstva i jaka mentalna povezanost u ljubavi su vrlo bitne stvari. Ovakva Venera govori o tome kako je pomalo teško ili neugodno izraziti duboke emocije. Također potrebni su joj nezavisnost i sloboda tako da neka tradicionalna shvaćanja odnosa neće biti baš primjenjiva za ovu Veneru. Partner vas treba cijeniti zbog vaše „neobičnosti“ i tada je za vas moguća istinska ljubav. 


Vladar ovog znaka je Rahu, a sekundarni vladar je Saturn. Zbog Saturnovog utjecaja na Veneru izvana sve treba izgledati „službeno“, odnosno brak i ljubav trebaju biti gledane sa tradicionalističkog trona uzvišene funkcije u društvenoj strukturi. No, ako pobliže upoznamo ovu Veneru vidjeti ćemo da je ona istinski privržena „otvorenim mrežama“, odnosno slobodnom druženju i nesputanom sklapanju poznanstava.

Nema komentara:

Objavi komentar