četvrtak, 17. travnja 2014.

Što zajedničko imaju Charlie Chaplin i Adolf Hitler

Na jučerašnji dan, 16.4., rođen je Charles Chaplin. Zanimljivo je da je 4 dana nakon njega rođen Adolf Hitler (godine 1889). Ovu dvojicu možemo pribrojiti galeriji liova koji imaju Sunce u sideralnom znaku Ovna.

 
Da bi stvar bila još zanimljivija njihove natalne karte su vrlo slične; razlikuju se samo u dva detalja, a to su položaji Mjeseca i Merkura. No, malo dubljim pregledom natalnih karti dolazimo do očitih razlika između ove dvije osobnosti. Pogledajmo što u astrološkom smislu razlikuje ove dvije osobnosti.



Oboje su po ascendentu Vage, no Charles ima Mjesec u ascendentu što ga čini "simpatičnim", privlačnim, odnosno omiljenim u okolini. Charli Chaplin je definitivno bio omiljeni filmski junak koji je privlačio svojom "aurom", stvarao dobro raspoloženje te prenosio poruku pravednosti i jedinstva. To je zasluga Mjeseca u ascendentu u znaku Vage.
Adolf ima odličnu idealističku kombinaciju Mjeseca, Jupitera i Ketua u Strijelcu u trećoj kući. Dakle, odlična idealistička kombinacija, čak preidealistička. Mjesec i Jupiter su u uskoj konjunkciji i u svojoj kombinaciji donose smjelost, ogromnu ambiciju i nesvakidašnju inicijativu. Jupiter je vladar šeste kuće borbe, konflikta, neprijatelja i nalazi se u trećoj kući hrabrosti i poduzetnosti. Mjesec je vladar desete kuće vanjskih aktivnosti ili karijere. Adolf je u svojoj karijeri bio izrazito ambiciozan, smion, spreman na borbu i pobjedu nad neprijateljima. Jupiter u trećoj kući također daje pretjeranu ambiciju, odnosno ideale koji nisu u skaldu sa konkretnim realnim mogućnostima. Naravno i Charles ima isto u svojoj natalnoj karti, ali bez utjecaja Mjeseca koji ove potencijale čini izvanjski vidljivim i nametljivo utjecajnim. Charles je ipak bio simpatični lik koji nas je nasmijavao.
Ketu u ovoj kombinaciji "oduzima energiju" odnosno neke ideale čini neostvarivima ili utopističkima. Od njih se treba odustati, to je lekcija Ketua. Dodajmo još i to da je Sterijelac dualni znak koji može predstavljati dvostruke standarde i u svojoj krajnjoj negativnosti licemjernost. U slučaju utjecaja Ketua na Mjesec (slučaj u Adolfovoj karti) u kriznim okolnostima života dešava se mentalna nestabilnost, gubitak smislenog rasuđivanja, zavedenost mentalnim energijama "sumljivog podrijetla i kvalitete" i slično.
Merkur predstavlja komunikaciji te je način komunikacije ova dva vršnjaka bio je poprilično različit. Hitler ima Merkur u Ovnu – komunikacija koja izaziva, oštra poput bodeža, usmjerena je na nadmetanje, borbu, osvajanje i obaveznu pobjedu.
Chaplin ima Merkur u Ribama – maštovit u komunikaciji, čini da se osjećamo dobro dok nam komunicira o iluzijama (filmu) odnosno dok nas prebacuje u svoj svijet mašte, u nama probuđuje svjesnost o višim vrijednostima...
Razlike su očite :)


No, još je jedna sitna stvarčica napravila značajniju razliku; položaj Venere i Marsa se u 4 dana toliko promijenio da je u slučaju Adolfa retrogradna Venera upala u planetarni rat s Marsom. U tom ratu Venera pobijeđuje, a Mars koji predstavlja vojnike, generale, borce i osvajače gubi. Ovo je izuzetno strastvena kombinacija koja pokazuje strast koja se prenosi iz prošlog života i koja se želi manifestirati u ovom životu. No, u cijelom planetarnom sukobu Mars, bog rata, gubi bitku i Hitler pogiba zajedno sa suprugom (Venerom). 


Nema komentara:

Objavi komentar