utorak, 1. travnja 2014.

TRAVANJ 2014

U travanj ulazimo sa najšaljivijim danom u godini, prvim aprilom. To je dan kada se ne smijemo ljutiti niti zamjeriti raznorazne smicalice i šale. Nadajmo se da će tako ostati tokom cijelog travnja.
Također u travnju imamo određene promjene u odnosu na prijašnji mjesec; Venera je zadnjeg dana ožujka ušla u sideralni znak Vodenjaka i tu će ostati do 27. travnja. Mars je zadnjih dana ožujka u svom retrogradnom kretanju ušao u Djevicu i tako će ostati tokom cijelog travnja.
Travanj je ipak najzanimljiviji po prvim ovogodišnjim pomrčinama. Prva pomrčina je pomrčina Mjeseca i desiti će se u jutarnjim satima 15. travnja. Kao i sve prošlogodišnje pomrčine i ove pomrčine u travnju će se odvijati na osi između znakova Ovna i Vage. Ako imate važne položaje u ovim sideralnim znakovima posebno trebate pripaziti na dane pomrčine.
Sljedeća pomrčina tokom travnja je pomrčina Sunca koja se odvija 29. travnja također u jutarnjim satima u sideralnom znaku Ovna (četrnaesti stupanj).
Ožujak smo ispratili sa mladim Mjesecom u Ribama i ulaskom Venere u Vodenjak.
Sljedeći mlad Mjesec je zadnjih dana travnja u znaku Ovna. Sunce također polovicu travnja provodi u znaku Riba, a zatim u Ovnu. Pojavljuje nam se tema smjene između Riba i Ovna. Ovan je kao prvi znak zodijaka pokazatelj novih početaka, nove mladosti i inventivnosti. To se dobro slaže sa proljećem koje je također doba buđenja iz zimskog sna. 


Ribe su zadnji znak zodijaka i predstavljaju kraj jednog ciklusa, Ovan predstavlja početak novog ciklusa. Sudeći po tome travanj je period kada definitivno završavamo sa nekim dotrajalim obrascima i počinjemo nove životne procese.
Ovogodišnja (ali i prošlogodišnja također) pojava pomrčina upravo ovdje može govoriti o preokretima ili revolucijama koje se mogu odvijati tih dana ili u periodu između dvije pomrčine. Da li će to biti osobne ili kolektivne promjene ostaje da vidimo, ali potencijal je tu. U pokušaju da pokrenemo nove stvari i odredimo nova usmjerenja još uvijek nas sprječavaju mentalna nestabilnost i duhovna neosviještenost ili jednostavno rečeno karakterne mane. 


Efekt ovih pomrčina ćemo detaljnije popratiti tokom mjeseca, ostanite povezani ;)
Venera u tranzitu kroz Vodenjak predstavlja želju za umrežavanjem, djelovanjem unutar kolektiva, zajednica, udruga i slično. Tokom travnja važno će biti povezivanje i razvijanje svijesti o kolektivu. Vodenjak je također inventivan revolucionar koji voli pomicati granice. "Pomicanje granica" i čak eksperimentiranje sa one strane granice je nešto što bi se moglo očekivati u ljubavi tokom travnja.
Merkur će od 4. travnja biti u znaku Riba, ostati će tu do 20. travnja, a od tada je u znaku Ovna. Ribe su znak Merkurove debilitacije što znači da se intelekt pogubio u bespućima oceana imaginacije, filozofije, umjetnosti ili religije. No, mnogi su velikani imali upravo ovakav položaj u svojim natalnim kartama (npr. Leonardo Da Vinci, Albert Einstein, William Shakespeare) što je dokaz da debilitirani Merkur može dati vrhunske umove koji svojim intelektom mogu shvatiti (i što je najvažnije jasno i precizno komunicirati o tome) ono što je racionalnošću i logikom teško ili nemoguće objasniti.


Nema komentara:

Objavi komentar