nedjelja, 8. lipnja 2014.

Astrološke vijesti - Merkur je retrogradan

Merkur je retrogradan kao što ste vjerojatno primijetili. Ovog puta se to dešava u sideralnom znaku Blizanaca i tako će ostati sve do kraja tog retro kretanja 1.7.
Pravo je vrijeme da se zapitamo o svojim idealima, ciljevima, ambicijama, inicijativama...
Jupiter polako odlazi iz znaka Blizanca, približava se rubu i završava gibanje od godinu dana. To znači da se teme povezane za Jupiterov tranzit kroz ovaj dio neba privode kraju i priprema se početak sljedećeg ciklusa.
Koji su dakle naši ciljevi? Da li smo ih ostvarili i da li su uopće ostvarivi? Što smo naučili u zadnjih godinu dana?
Da li su se naše vizije ostvarile, Ideali obistinili. Koliko smo bili realni u određivanju prioriteta ili koliko smo polagali nadu u nešto što je iluzorno, površno, nerelano?
Ovo je dobro vrijeme za inventuru ovakvog tipa te o tim temama možemo razmišljati ostatak mjeseca.
Također, dobro bi bilo postaviti ciljeve za sljedećih godinu dana ili barem približno do početka/sredine sljedećeg ljeta (jer to se podudara sa Jupiterovim tranzitom kroz sideralni znak Raka).
Razmišljajmo o duhovnim ciljevima, o znanju i mudrosti koju želimo steći, o samilosti koju je potrebno razviti, o velikodušnosti i empatiji. Brinimo se za otvoreno srce koje je naviklo davati i koje je dovoljno jako da se neće zatvoriti zbog negativnog utjecaja okoline.
To su teme sljedećeg tranzita Jupitera koji počinje ovog mjeseca upravo tokom retrogradnog Merkura.


Nema komentara:

Objavi komentar