srijeda, 4. lipnja 2014.

Potencijali Lipnja 2014

Lipanj nam za sada teče bez nekih većih planetarnih transformacija, ali to ne znači da ih niti neće biti. Naime, do kraja lipnja imati ćemo konkretne promjene i pripreme za sljedeće promjene. Lipanj i srpanj su svakako mjeseci planetarnih prekretnica u okviru od godinu i godinu i pol dana.
Prvu subotu u lipnju Merkur započinje period retrogradnosti i tako ostaje do prvog srpnja. Općeniti efekti Merkurove retrogradnosti su nam već poznati, a o njima ćemo prigodno još malo pisati.
Ovaj puta je Merkur retrogradan u svom znaku Blizanaca. Ovdje mu društvo radi Jupiter koji će se tokom lipnja preseliti u znak Raka i to je veća promjena koja nas očekuje tokom ovog mjeseca. Jupiter jednom godišnje mijenja svoj položaj u sideralnim znakovima tako da će ovo biti promjena koja će pokazati trend za sljedećih godinu dana.
Merkurovo putovanje kroz područje "Blizanaca" donosi odlične potencijale za bilo koju vrstu komunikacije i/ili pisanja. To je dobar tranzit za učenje stranih jezika, komunikaciju sa strancima, povezivanje i interakciju. 


Odlika Blizanaca je dualnost što može dovesti do mentalne raspršenosti i zbog toga površnosti, odnosno nedostatka snažnog fokusa na jednu temu. Komunikacija je "umjetna", linearna i glavni kriterij je brzina izmjene (ili apsorpcije) velike količine informacija. Ali zbog toga ovo donosi mogućnost razumijevanja obje suprostavljene strane istovremeno, shvaćanje raznih kontroverzi ili zabranjenih/tabu tema. Merkur u Blizancima je svestrani genijalac koji zna sve o svemu.
Pošto Merkur uglavnom prihvaća na sebe utjecaj okoline u ovom tranzitu može se desiti efekt "ogledala", odnosno kopiranja okoline. U svojoj komunikaciji oponašati ćemo druge (okolinu) ili objašnjavati što drugi misle. Također dobri potencijali za stvaranje "bratskih" odnosa sa okolinom bez obzira na društveni status. Pošto je Jupiter također u ovom nebeskom području on će utjecati na ponašanje Merkura i komunikaciju koju obavljamo u ovom periodu. Jupiter je idealista i optimista, odličan je za timski rad i podizanje atmosfere (pumpanje motivacijom i inspiracijom). To također mogu biti odlike komunikacije do 19. lipnja, a nakon toga Jupiter će za neko vrijeme reći pa-pa Merkuru i preseliti se u sljedeće nebesko prebivalište.
Uglavnom odličan tranzit za prodaju, marketing, oglašavanje, podučavanje, odnose sa javnošću, međunarodne komunikacije, putovanja, politiku i poslove sa medijima.
Tokom retrogradnosti Merkura ove osobine mogu biti usporene, "okrenute naglavačke", mogu postojati nerazumijevanja i nesklad u komunikaciji ili jednostavno zakašnjenja u obavljanju poslova koji ovise o komunikaciji, prometu, razumijevanju i informacijama. Sve to ima svoju svrhu, a ona je da produbimo shvaćanje određenih tema, ponovimo lekcije u komunikaciji i da nam se skrene pažnja na ono što je bitno, a inače je oku skriveno ili nije na prvi pogled primjetno. Zato ćemo u komunikaciji trebati neke stvari jednostavno više puta ponoviti. 
Ubrzo nakon trenutka kada Merkur kreće u retrogradno kretanje imati ćemo usku konjunkciju Mjeseca i Marsa, koja se inače dešava jednom mjesečno tako da nije ništa posebno, ali ovaj puta Mars ima direktan aspekt na Veneru jer se svi oni nalaze na sedamnaestom stupnju u znakovima; Mjesec i Mars u Djevici, a Venera u Ovnu. Direktan aspekt Marsa na Veneru govori o utjecaju energije aktivnosti na želju za zadovoljstvom, a Mjesec dodaje emotivnu dimenziju svemu tome. Noć sa 7. na 8. lipnja (subota na nedjelju) je prava noć za zaljubljene, ali i one koji se žele zaljubiti ili produbiti/obnoviti svoju ljubav :)
9. lipnja rano ujutro (ponedjeljak) Mjesec je pridružuje Rahuu i Saturnu u sideralnom znaku Vage. Naravno, ponedjeljkom slijedi otrežnjenje nakon burnog i uzbudljivog vikenda. To se nastavlja tokom utorka. Ovo će biti dani uznemirenja kada naša sloboda može biti pod ispitom odgovornosti i pravednosti. Ako putujete pripazite na moguća zakašnjenja, dobro definirajte svoje odredište i ciljeve te jasno odredite želje.
Nakon toga slijedi olakšanje koje donosi pun Mjesec, ali su to također emotivno nabijeni dani jer je Mjesec pun u sideralnom znaku Škorpiona. Ući ćemo zaista duboko u osjećanje naših sputanosti i nesavršenosti, poželjeti kontrolirati okolnosti i napraviti konačnu preobrazbu tog nezahvalnog stanja. Dodatna ilustracija je što je Mjesec pun upravo u petak 13-ti ;)


15. i 16. lipnja Sunce će se nalaziti na rubu između znakova Bika i Blizanaca. Ovaj nestabilan položaj Sunca nije pozitivan za donošenje odluka koje bi trebale imati povezanost sa ostvarenjem istinskih želja. Istih dana će i Merkur promijeniti položaj iz jednog sazviježđa-nakšatre u drugo, iz Ardre u Mrigaširu. Ovo je također nestabilan položaj promjena u trendovima komunikacije i razumijevanja. No, promjena je pozitivna jer omiljene aktivnosti Ardra sazviježđa su argumentacija, sve aktivnosti povezane sa vatrom, ljutnjom i agresijom. Aktivnosti Mrigašira sazviježđa su plesanje, kreiranje muzike i umjetnosti, prijateljstva, zadovoljstva, putovanja i partnerstva. Dakle, veselije i manje opterećeno sazviježđe djeluje na značajke Merkura u drugoj polovici lipnja.
Zatim slijede promjene; prvo i 18. lipnja Venera priprema svoj prelazak u znak Bika, a dan nakon toga Jupiter ulazi u znak Raka.
Što se Jupitera tiče on je već od 14. lipnja na zadnjem stupnju Blizanca što znači da je nestabilan i ne može dati konkretne i dugoročne rezultate. Njegov tranzit do 24. lipnja govori o promjenljivoj i nestabilnoj inteligenciji (i znanju) koja završava određene procese koji su se odvijali prošlih godinu dana i priprema se, odnosno otvara sljedeći godišnji proces. Još ćemo detaljnije popratiti ovu jednogodišnju promjenu i pisati o utjecaju Jupitera na sve znakove zodijaka.
Istovremeno sa ulaskom Jupitera u vodeno (emotivno) okruženje Raka i Venera ulazi u zemljano okruženje Bika, sigurno, stabilno i naklonjeno uživanjima. Jupiter je egzaltiran u Raku, Saturn je egzaltiran u Vagi, Merkur i Venera se nalaze u svojim znakovima Blizanaca i Bika. To je vrlo pozitivna planetarna kombinacija, a pojačanje toj kombinaciji stiže i od Mjeseca koji se pridružuje Veneri u svom znaku egzaltacije (Biku) 24. lipnja. Vikend nakon blagdana Tijelova pod utjecajem je pozitivnih planetarnih energija, kako ćete ga iskoristiti?
Istovremena egzaltacija Jupitera i Saturna pratiti će nas do početka studenog; označava racionalnu pravednost emotivnu osjećajnost, znanje i inteligenciju na vrhuncu. Ove dvije odlike trebaju biti dobro uravnotežene kako bi donijele pozitivne rezultate. Ne miješati emocije sa razumom, treba im dati dovoljno prostora i dopustiti da djeluju nezavisno jedna od druge. Jedino tako je moguće izbjeći napetosti koje se mogu pojaviti ako se emocije umiješaju u proces razumskog razmišljanja (ili pravde, odgovornosti, discipline i slično), ali i obratno.
Krajem lipnja završava prvi dio promjena i započinje drugi. 27. lipnja sa mladim Mjesecom u Blizancu Merkur ulazi u nulti stupanj Blizanca gdje će četiri dana nakon toga završiti svoj retrogradni hod, a istovremeno će karmička osovina Rahua i Ketua ući u pripremu za promjenu znakova. Kraj je lipnja poprilično nestabilan.

Nema komentara:

Objavi komentar