subota, 7. lipnja 2014.

Vargottama Jupiter

Jupiter u tranzitu je trenutno "Vargottama" što doslovce znači "na najboljem položaju". To će se održati do 4. srpnja/jula. Jupiter je u istom znaku i "navamši" što njegov utjecaj čini vrlo povoljnim i pozitivnim. Posebno će povoljni periodi biti od 24.6. do 4.7. kada Jupiter stabilizira svoje kretanje kroz znak sideralnog Raka. 


Koncept Vargottama govori o snazi planete jer se ona nalazi u istom znaku u "raši" i "navamša" kartama. Što se Jupitera trenutno tiče to je znak Blizanaca, a nakon 19.6. to će biti znak Raka. Pošto su znakovi na ovim nivoima isti to predstavlja jedinstvo vanjskih i unutarnjih okolnosti, okolnosti koje predstavljaju "kako" i "zašto", odnosno način i svrhu. Zbog podudaranja ova dva nivoa snaga planete se povećava i na taj usklađen način može dati pozitivne rezultate. No, ako je Jupiter u vašoj natalnoj karti zloćudnik onda se u trenutnom tranzitu mogu povećati njegove negativne značajke. Ako je pozitivan istim modelom njegove pozitivne karakteristike mogu biti izraženije, npr ako je Jupiter vladar ascendenta u vašoj natalnoj karti onda je ovo period izvrsne inteligencije, dobrog zdravlja i imuniteta pa iskoristite.
Rezultati su dakle ovisni o individualnoj natalnoj karti te je opet zaključak da poznavajući svoju kartu možete shvatiti rezultate ovog perioda.

Nema komentara:

Objavi komentar