četvrtak, 12. lipnja 2014.

Hrvatska ili Brazil

Natalna karta Hrvatske općenito nije baš "laka karta". To će se pokazati i večeras (znate što je večeras, zar ne?).
Pun Mjesec u ascendentu natalne karte Hrvatske, u bliskoj konjunkciji sa natalnim Mjesecom, može poslužiti kao snažan motivator da predstavnici Hrvatske daju sve od sebe ili još više. Nisam stručnjak za nogomet, ali sudim po položajima planeta. Potrebna će biti borba do kraja, pobjeda ili ništa. Ako se desi pobjeda desiti će se i opća euforija koja će ući u povijest, a ako bude poraz onda možemo ići jednako intenzivno prema dole, u dubine boli, razočarenja i očaja...
Ovo planetarna kombinacija nije česta; pun Mjesec u konjunkciji sa natalnim Mjesecom i to baš večeras, odnosno noćas!
Jupiter u osmoj kući predstavlja "zlatnu priliku" pa ako je nismo iskoristili u zadnjih godinu dana, možda ćemo je iskoristiti večeras. Podržan je Merkurom koji se voli igrati, doduše Merkur više voli igru rukama, ali pošto je retrogradan možda će mu dobro ići i nogomet :) Inače Jupiter je u bliskoj konjunkciji sa Ketuom u natalnoj karti Hrvatske što predstavlja odricanje ili žrtvovanje inteligencije, mudrosti, blagoslova za viši cilj ili svrhu, za buduće usmjerenje koje trebamo prihvatiti... što bi to značilo? Što vam govore ove asocijacije?
Meni govore o promjeni/promjenama koje su potrebne ne samo danas već zadnjih godinu dana sa eskalacijom u zadnjih nekoliko tjedana.
Merkur je prije 5 dana krenuo u retrogradno kretanje na istom stupnju (deveti stupanj sazviježđa Blizanaca) na kojem se nalazi NATALNI POLOŽAJ SUNCA u karti Hrvatske. Ovaj period retrogradnog Merkura do kraja lipnja, za sve koji se smatraju Hrvatima, donosi važne uvide, učenja i lekcije. O tome smo pisali: "Koji su naši ciljevi, vizije, ideali? Da li smo ih ostvarili i da li su uopće ostvarivi? Što smo naučili u zadnjih godinu dana? Koliko smo bili realni u određivanju prioriteta ili koliko smo polagali nadu u nešto što je iluzorno, površno, nerelano? Da li smo ostvarili fokus koji je potreban za ostvarenje ciljeva ili smo rasipali energiju na nevažno, privremeno, sporedno???" Dakle, slijediti će i neka razočarenja što je obavezno kada se suočavamo sa realnošću. Ne treba se zabrinjavati zbog toga.
Mars u jedanaestoj kući natalne karte Hrvatske govori o hrabrosti, ambiciji da se ostvare rezultati, rast i napredak, snažnoj i borbenoj energiji koja je spremna probiti sve blokade. Ovo je odličan položaj za nadmetanje i pobjedu.
Venera u šestoj kući ipak govori o nemogućnosti da se ostvare zadovoljstva te se treba usmjeriti na ponizno služenje (dok ovaj period ne prođe, a to je već 18.6.).


S druge strane pun je Mjesec u tranzitu desetoj kući natalne karte Brazila. To jednostavno predstavlja "slavu". Brazilci su slavni i poznati po svom nogometu i to će se vidjeti večeras. Hrvatska će imati pravog i velikog protivnika.
Brazilci također mogu imati sreće zbog položaja nepredvidivog Rahua u devetoj kući sreće. Suci će dakle biti na strani Brazila (ne treba nam astrologija da bi to znali). To će se vidjeti kroz cijelo prvenstvo.
No, mi možemo računati na njihovog retrogradnog Saturna koji govori o zakašnjenjima u komunikaciji i timskom radu. To može zakasniti faktor sreće koji je inače prisutan i trebalo bi iskoristiti te trenutke. Također zbog Marsa u osmoj kući moguće su ozljede zbog kojih će ekipa trebati djelovati u nepredvidivim okolnostima hitnoće i nepogode. No, Mars u tim situacijama "pokazuje zube" i spreman je za očajničke poteze koji idu do same granice. Oni koji imaju sabranu glavu i pravilno usmjerenu energiju mogu biti vrlo opasni u ovakvim situacijama.
Sljedeći faktor sreće koji prati Brazilce su Jupiter i Merkur u tranzitu kroz petu kuću. Ovo je vrlo dobar položaj za zgoditak na lotu ;) Opet, računajmo na retrogradni Merkur koji može podvaliti neke krive informacije, ali također učiniti da preduhitre protivnika zbog slabe komunikacije u protivničkim redovima. Sve ovisi o tome tko će biti psihički stabilniji i više pripremljen za napetost i stres tog trenutka.
Planetarni položaji govore u korist i jedne i druge ekipe. Brazil je svakako "slavan srečković", ali Hrvatska ima priliku za proboj.

Nema komentara:

Objavi komentar