srijeda, 18. lipnja 2014.

Jupiterov kalendar 2014/15

Jupiter će 19.6. promijeniti svoj položaj iz sideralnog zviježđa Blizanaca u zviježđe Raka. To je događaj koji se dešava jednom godišnje i tranzit Jupitera kroz sideralnog Raka trajati će do 14.7.2015. Ova će promjena na različite načine utjecati na nas (jer smo svi različiti) i ovdje imamo opis Jupiterovog utjecaja na znakove ascendenta u sljedećih godinu dana.
Opisani rezultati odnose se samo na tranzit Jupitera. U stvarnosti će situacija biti drugačija zbog tranzita ostalih planeta koji također imaju svoj utjecaj koji ponekad proturječi ovim opisanim karakteristikama. Ovo je samo jedan dio kompletne slike. No, to je dio koji je značajan te ga ne možemo zanemariti. Jupiterov tranzit je dugoročan i govori o godišnjim trendovima. Kvaliteta rezultata tranzita Jupitera također ovisi od natalne pozicije Jupitera u vašoj natalnoj karti i položaja ostalih planeta.
Pogledajmo trendove za sljedećih godinu dana po znakovima ascendenta.


OVAN

Nakon perioda aktivnog idealizma i ambicije Ovnovi će se malo primiriti i raditi na sebi. Ovo je odličan period za preuređenje doma, investicije u nekretnine ili jednostavno investicije u znanje i unutarnji mir. Investirati možemo novac, ali također vrijeme, trud, strpljivost i upornost. Ovo je također odličan period za preseljenje ili putovanja.
Jupiter donosi blagoslove u odnose sa majkom, daje osjećaj pripadnosti ili domoljublja, govori o mogućnosti stvaranja pozitivnog samopouzdanja ili utemeljenja zaista važnih i temeljnih životnih vrijednosti. Ovo je također dobar tranzit za duhovnost i razvoj duhovnog znanja koje je ustvari temelj svih ostalih vrsta znanja. Na tom nivou se mogu pojaviti shvaćanja i razumijevanje te stjecanje znanja.
Općenito ovaj tranzit možemo nazvati periodom sreće, zadovoljstva, ali i duhovne potrage i istine.

BIK

Bikovi će u sljedećem periodu svoju inteligenciju i znanje uključiti u traženje preobrazbe kroz aktivnost, energičnost, ali i zarazni optimizam koji vodi do ostvarenja ambicije. Bikovi pripazite na investicje kako Vas ideja ne bi odvela daleko od mogućnosti. U financijskom smislu to bi moglo biti rizično. Bolje je da računate na pomoć i podršku bližnjih ili suradnika, udruženja, zajednice ili slično. Ekspandirajte svoje znanje u zajednici i suradnji i tako ćete osjetiti prave blagoslove Jupitera.
Odlično za timski rad i podizanje atmosfere u timu/grupi/zajednici. Tokom ovog tranzita izvrsni ste motivatori posvećeni općem dobru i ostvarenju osobne promjene. Spremni ste na rad, akciju, ostvarenje ambicije, ali nužno je da Vam ciljevi i prioriteti budu ispravno postavljeni.

BLIZANAC

Za Blizance je ovo povoljan period, ali se mogu manifestirati određene blokade u financijskom smislu. U tom slučaju vrlo vjerojatno će u cijelu financijsku situaciju biti upleten i Vaš partner/partnerica. To su blokade ili prepreke na koje se ne može mnogo utjecati, jednostavno se dese.
Pošto ste i inače komunikativni i pričljivi ovaj tranzit će Vam donijeti zadovoljstva u verbalizaciji želja, interesa i svega što Vam je na umu i duši. Može Vam se desiti da ćete govoriti samo zato što imate lijepu boju glasa ili jednostavno volite slušati sami sebe kako govorite pametno i mudro.
Potrudite se poboljšati partnerstva, za to ćete imati priliku. U poslu će se od Vas očekivati da svojim trudom ostvarite prihode.
Općenito ovo je period koncentriran na opstanak, održavanje ili manifestaciju na konkretnom, vidljivom materijalnom nivou (pogotovo u područjima karijere i partnerstva).

RAK

Za Rakove će ovo biti vrlo dobar period. Jupiter je za Vas vladar kuće sreće i egzaltiran je u ascendentu. Ovo je odličan tranzit za otvaranje novih mogućnosti te prilika za konkretnu manifestaciju pozitivnih rezultata truda iz prošlosti i slično.
Pošto je u Vašem slučaju Jupiter također vladar kuće bolesti ovaj period može donijeti teme zdravlja zato pripazite na vitalnost organizma i imunitet općenito. Živite zdravo i redovno punite baterije svog organizma.
Tranzit egzaltiranog Jupitera kroz ascendent predstavlja novi početak. Moguće su nove prilike u životu te tako možete otvoriti neku novu stranu svojega života, započeti novi životni ciklus. Pritom Vas prati sreća i "dobra karma".Općenita ekspanzija znanja, inteligencije, samilosti i velikodušnosti.


LAV

Lavovima je Jupiterov tranzit naklonjen u zaštitničkom smislu. Tokom ovog perioda mogu se ukloniti mnoge prepreke čak i bez Vašeg utjecaja. To je faktor zaštite ili "viša sila" koja se brine za Vas.
Istovremeno ste poprilično kreativni i svoju inteligenciju upotrebljavate da se pomaknete na više nivoe ili da dostignete viši standard života. Dostizanje viših standarda istovremeno zahtijeva odustajanje od nižih kvaliteta, loših navika, stvari koje Vas sputavaju, ograničavaju, a za koje smo vezani ili na koje smo navikli (zona komfora ili ugode). Za uzdizanje na više nivoe, što je glavna tema ovog tranzita, potrebno je obaviti transformaciju (Jupiter je vladar kuće preobrazbe), vjerojatno napraviti neke kompromise i jednostavno pobjeći iz "zone ugode". Za više vrijednosti treba platiti cijenu.
Zato budite pažljivi u investicijama ili zaduživanju. Iako situacije i okolnosti mogu biti naklonjene nemojte bezglavo računati na sreću. Pitanja nasljedstva i sudski procesi se mogu riješiti te također pronaći rješenja nekim kroničnim životnim problemima.

DJEVICA

Ovo je pozitivan period za poslovne pothvate. I prošli period je za Vas poslovno bio pozitivan period, no ovaj bi mogao donijeti rezultate svih planova koje ste imali u prošlih godinu dana. Ono što ste započeli može nastaviti rast i napredak podržano od strane zajednice, prijatelja ili čak nekih investitora, dobronamjernika i slično. Vrlo plodan period u kojem se manifestiraju planovi i započeti poslovi.
Vaša očekivanja su pozitivna, imate šansu da dobijete korist i ostvarite napredak od suradnje, udruživanja ili kroz velike institucije, organizacije, poduzeća, sisteme, mreže ili državne ustanove. Možete računati na pomoć prijatelja.
Ovaj period je pozitivan i da partnerstva i za odnos sa djecom. Kreativnost i inteligencija vrlo dobro funkcioniraju.
No, jedan od preduvjeta za uspjeh je taj da slijedite pravila i norme sistema u kojem se nalazite iako ćete imati želju da pomaknetegranice uobičajenog i napravite nešto vanredno. Napravite ravnotežu između poštivanja unaprijed određenih pravila i Vaše želje za pomicanjem granica.

VAGA

Za Vas je ovo period koji počinje donositi konkretne manifestacije ideala koje ste postavljali u prošlih godinu dana. Mnoge ideje ste imali u prošlih godinu dana i sada dobivate priliku da konkretno radite na tome pa iskoristite tu priliku i dokažite sami sebi da su ideali ostvarivi.
Ovo je dobar period u poslovnom smislu, imate blagoslov hrabrosti i poduzetnosti koji Vam daje energiju u ostvarenju ciljeva. Na taj način možete ostvariti rast i uspjeh. No, u poslovnom smislu moguće su i određene prepreke, konflikti ili suočavanje sa neprijateljima (blokadama). Koristeći energiju hrabrosti, ambicioznosti, osobne inicijative i smjelog nastupa ostvariti ćete uspjeh u poslu tokom ovog perioda.
U skladu sa Vašim poslovnim odabirom aktivnosti imati ćete povoljnu inteligenciju i mudrost te uz njihovu pomoć možete pronaći rješenje problemima koji će se pojaviti. To se odnosi također i na opće životne aktivnosti (koje vršimo "izvana"), a ne samo na poslovne aktivnosti.

ŠKORPION

Prošli period je za Vas Škorpione bio vrlo napet. Sada konačno stiže prvo olakšanje u obliku Jupiterovog tranzita kroz devetu kuću. Ovaj tranzit otvara nove mogućnosti i prilike te daruje sreću koju ste u prethodnom periodu zaslužili. Jupiter sada daje blagoslove i počinjete rasti u nadi i pozitivnom očekivanju te vidjeti svjetlo na kraju tunela. Ustvari ovo je period u kojem ćete izaći iz tunela u svijet novih mogućnosti. Nadamo se da ste u tunelu obavili preobrazbu koju ste trebali obaviti kako bi bili spremni na nove prilike. Jer ta promjena je preduvjet spremnosti i odgovornosti za nove mogućnosti koje Vam se nude.
Tokom ovog perioda imati ćete pomoć Vaših autoriteta, tradicije, kulture u kojoj ste rođeni, oca, gurua, učitelja te je ovo odličan period za vraćanje zasluga svima njima za darove koje ste tokom života primili. Zbog toga je ovo odličan period za hodočašća, ali i za putovanja općenito.
U financijskom smislu također počinjete osjećati poboljšanje, a inteligencija vrlo živo radi na idejama za rast i napredak koji će se nastaviti sljedećih nekoliko godina.


STRIJELAC

Za Strijelce je ovo zahtjevan tranzit jer Jupiter prolazi kroz osmu kuću. Ovo je period promjena i transformacija koje mogu biti neugodne. Financisjki možete osjećati napetost i nemogućnost ostvarenja potreba i želja. Možda će se pojaviti potrebe za zaduživanjem ili investicijama. U tom smislu prvo se pobrinite za stabilnost kako Vas neočekivane okolnosti ne bi iznenadile i natjerale na neželjene kompromise.
No, ovaj tranzit Jupitera ipak predstavlja "zlatnu priliku" jer sada imate mogućnost napraviti promjenu koja je potrebna da bi ostvarili uspjeh u kasnijim periodima. Prilike se ponekad pojavljuju prerušene u ono što ne želimo ili ne prepoznajemo, ono što nam je neugodni ili zahtijeva rad i napor na koji nismo navikli. U ovom periodu biti ćete stavljeni u okolnosti koje od Vas zahtijevaju kompromis i prilagodbu. To je pozitivno jer će Vas pomaknuti iz zone komfora u kojoj nema rasta i napretka. Budite otvoreni za prilike, ali istovremeno radite na unutarnjoj stabilnosti da Vas okolnosti previše ne uznemire.
Vrlo je važno da pripazite na zdravlje te da stvorite oazu u kojoj ćete se rehabilitirati, regenerirati, obnoviti/pomladiti energiju (emotivno/mentalno/tjelesno) ili jednostavno osjećati se ugodno i biti ono što jeste (bez maske). Pobrinite se da budete okruženi sa ljudima koji pripadaju tom okruženju (koji nisu "stranci").
Nešto od Vašeg osjećaja pripadnosti ili poistovjećivanja doći će na ispit i pred potrebu za promjenom.

JARAC

Za Vas je ovo dobar period u partnerskom smislu. Osjećati ćete se poprilično avanturistički ili možda čak revolucionarno. U partnerstvima ćete imati želju da okolnosti uzdignete na viši nivo, da odbacite frustracije ili stvari koje ne funkcioniraju. Istovremeno prisutna je energija smjelosti koja je potrebna za preokrete. Iskoristite to pametno tako da poboljšate partnerstva.
Ovo je period povoljan za putovanja i ostvarenje želja koje su povezane sa mjestima (ili osobama) koja su daleko od mjesta rođenja. Ambicioznost će porasti i dobiti nova krila. Računajte na povoljna partnerstva, ne samo u ljubavnom smislu nego i u poslovnom.
Fokus ovog Jupiterovog tranzita je na partnerstvima.

VODENJAK

Vodenjaci, trebati će raditi u ovom periodu. Za ostvarenje želje za manifestacijom, stjecanjem, a u krajnjem slučaju i za opstankom ili održavanjem trebati će uložiti veću količinu rada, služenja, poniznosti i požrtvovanosti. Susresti ćete se sa preprekama u ostvarenju želja koje imate. Blokade, neprijatelji pa i zdravstvene situacije doći će na raspored i sada treba koristiti inteligenciju, ali i poniznosti u rješavanju ovakvih okolnosti. Ponizno služenje je rješenje svemu, imate dovoljno velikodušnosti i samilosti da to možete obaviti. Na taj način će ovaj period postati plemenito žrtvovanje za više ciljeve ili ostvarenje svrhe.
Financijske prepreke, poteškoće u ostvarenju onoga što Vam je neophodno, prijateljstva ili udruživanja... na svemu tome ćete trebati ulagati dodatni napor jer će Jupiter velikodušno ekspandirati neprijatelje i probleme.

RIBE

Ribe, Vi ste najveći srečkovići ovog perioda. Tranzit vladara Vašeg ascendenta kroz petu kuću, u egzaltiranom dostojanstvu, je jednostavno odličan. Ovo je period sreće i uspjeha na mnogim nivoima života.
Osobno se osjećate odlično, puni ste kreativnosti i stvaralačke energije. Ova "stvaralačka energija" može biti plodna u kontekstu napretka u talentima, učenju novih vještina ili razvoju već stečenih, rada sa djecom na podučavanju ili slično.
Poslovno je ovo također vrlo dobar period te imate mogućnost ostvarenja uspjeha kroz kreativnost, napredak u znanju i pomoć sljedbenika.
Povoljne okolnosti mogu imati utjecaj i na ljubavne odnose, ne toliko na dugoročne veze poput braka nego na obnavljanje želje (strasti), avanturistički duh koji je otvoren za novo i uzbudljivo te tome slično. U ljubavnom smislu ovaj period može donijeti uspjeh i zadovoljstvo.
Ovo je period poput zgoditka na lutriji. U ovisnosti od ostalih položaja u Vašoj natalnoj karti možda vam se upravo to može desiti :)



2 komentara:

  1. a sta je sa onima koji imaju retrogradni jupiter?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova tumačenja vrijede također za one koji imaju retrogradni Jupiter. Normalno, značenja će se modificirati u skladu sa značenjem retrogradnosti Jupitera u specifičnoj natalnoj karti, a za specifična tumačenja treba se obratiti đjotiš astrologu za tumačenje.

    OdgovoriIzbriši