nedjelja, 3. studenoga 2013.

Planetarna gibanja tokom studenog/novembra 2013

Planetarna gibanja tokom studenog/novembra 2013:
Pomrčina Sunca 3.11.
Jupiter ulazi u retrogradno kretanje – 7.11.
Merkur ulazi u direktno kretanje (završava retrogradnost) – 10.11.
Sunce ulazi u sideralni znak Škorpiona – 16.11.
Mars ulazi u sideralni znak Djevice – 26.11.


U studeni ulazimo sa pomrčinom Sunca koju smo nedavno opisivali u više navrata.
U tjednu nakon pomrčine imamo trenutak Jupiterove stacionarnosti; 7.11. - četvrtak. Istovremeno će na nebu biti vrlo povoljna kombinacija konjunkcije Mjeseca i venere koji su u opoziciji sa stacionarnim Jupiterom. Ove nebeske energije se međusobno gledaju u aspektu koji ispunjava mirom, ekspandira ljepotu, razumijevanje, komunikaciju, idealizam, ali i želju za slobodom, putovanjima i novim mogućnostima nezavisnosti, avanture i romantike. Stacionarnost Jupitera u četvrtak donosi sređivanje utisaka i pripremu za njegovu retrogradnost.
Retrogradnost Jupitera povećava potrebu da se konzultiramo sa učiteljima, mentorima, trenerima, autoritetima... Jupiter je vizionar i idealista i ako je on retrogradan (ako je njegov hod unatrag, donosi zakašnjenja i nesporazume) onda nam treba "viši uvid" koji možemo dobiti od vjerodostojnog učitelja ili Gurua.
Sljedeći efekt ove retrogradnosti je da se mogu jako uspješno pokrenuti projekti koji su dugo vremena bili zapušteni i zanemareni. Ovo je period obnove ili restauracije napuštenih ideja i zamisli ili propalih projekata na bilo kojem nivou.
Također raditi ćemo na znanju i prihvaćati odgovornost za prihvaćanje znanja, ali pogotovo za njegovu primjenu, odnosno odgovornost koju imamo kada znanje jednom primimo. Jer kada imamo potrebno znanje ne možemo se opravdavati da "nismo znali"... Jupiter ovdje predstavlja prihvaćanje odgovornosti. Odgovornost se posebno pokazuje kada znanje koje smo dobili dajemo drugima i tako vraćamo dug svojim učiteljima.
Jupiter će ostati retrogradan do 6. ožujka/marta 2014 godine.
Sljedeća 3 dana (od 7.11. do 10.11.) imati ćemo retrogradni par na nebu: Jupiter i Merkur. O retrogradnosti Merkura već pisasmo, uglavnom citiram: Merkur je u Vagi (trenutno je u tranzitu kroz sideralni znak Vage) izvrstan diplomata, stvara dobre dogovore i razumijevanje pa je zato ova retrogradnost dobra prilika da učvrstimo ugovore, ali i naše osobne zavjete i obećanja. Provjerimo dakle što smo obećali sebi i drugima i imamo dobru priliku da se vratimo tamo gdje trebamo biti.
Dani Merkurove retrogradnosti su dani prihvaćanja odgovornosti prema zajednici, partnerstvu, suradnji, a Merkur je komunikator koji u tome daje priliku razgovora i konačnog dogovora, a to pomaže u donošenju pozitivnih odluka. Zato sljedećih dana (do 10.11.) razgovarajte sa svojim partnerima, razgovarajte i još malo razgovarajte...
No, nakon 10.11. mnoge će stvari biti jasnije i imati ćemo priliku da direktno komuniciramo i ostvarimo uvide koje smo stekli u prošla tri tjedna Merkurove retrogradnosti.
Sunce nakon toga seli u sideralnog Škorpiona i polako olakšava intenzivnu energiju konjunkcije sa Saturnom i Rahuom koja je rezultirala u dvije pomrčine tokom listopada i studenog. Škorpion je, kao što znate, intenzivan i dramatičan znak, spaja krajnosti i u krajnostima zapravo pronalazi ispunjenje i trenutak preobrazbe koja mu je važna poput vode putniku kroz pustinju. Prvog dana prosinca/decembra Sunce će se u Škorpionu pridružiti i Merkur tako da ćemo imati dva nebeska predstavnika u zahtjevnoj energiji Škorpiona. O tome ćemo još pravovremeno pisati tako da "stay tuned" ili "connected" ili što već.. ;)
Zatim Mars 26.11. napušta vatrenog Lava i ide u prizemljenu Djevicu. To je još jedna promjena koja pridonosi stabilnosti i konkretnosti. Trebati ćemo djelovati staloženo, praktično, isplanirano ako želimo rezultate naših aktivnosti ;)
Uglavnom, puno sreće i uspjeha vam želim u studenom i čujemo se i čitamo uskoro, već sutra ili prekosutra :)
Dean Valentić

Nema komentara:

Objavi komentar