četvrtak, 7. studenoga 2013.

Retrogradni Jupiter

Jupiter je polako ušao u svoje retrogradno kretanje. Danas je stacionaran što znači da "drema", nalazi se u uspavanom stanju i ne daje rezultate ekspanzije kako bi inače trebalo biti. Uskoro će se probuditi iz svog drijemeža i biti će entuzijastičan da donese ekspanziju što je njegova izvorna priroda. No, u svojim nastojanjima će ubrzo shvatiti da se probudio u retrogradnom stanju i da stvari baš i nisu onakve kakvim ih je ostavio prije spavanja. Netko bi se tada naljutio (Saturn i Mars), a netko bi krenuo u akciju rješavanja situacije (Venera i Merkur), ali Jupiter će krenuti meditirati kako bi unutarnjim spoznajama donio rješenje situacijama na koje je naišao. Period Jupiterove retrogradnosti je dakle odličan period za meditaciju i prebacivanje žarišta spoznaje, znanja i mudrosti prema unutra.
U periodu do početka ožujka dobro je da razmislimo o svojim unutarnjim razlozima za djelovanje i svrsi te zadatku naših zadataka, projekata i konačno postojanja. 

 
Ovo je period kada se Jupiter puni energijom. Naša vizija, naše vrijednosti i ideali, znanje i mudrost trebaju se puniti. Ekspanzija je sada usmjerena prema unutra. Rastimo iznutra u ovom periodu. Učimo, prihvatimo pomoć učitelja, mentora, trenera, savjetnika... posudimo viziju od onoga koji je ima. Jer sami je možda nećemo baš uvijek imati... ili barem ne u dovoljnoj ili potrebnoj mjeri.
Retrogradni Jupiter također može donijeti blokade i zakašnjenja u razvoju nekih projekata. On zahtijeva unutarnju zrelost na osnovu koje se može manifestirati plodnost ili konačni rezultat. Moguće je da će u ovom periodu neki od nas odustati od svojih snova jer smatraju prepreke prevelikim, bolje rečeno njihovi snovi nisu veći od prepreka koje su se našle na putu. Zato povećajmo svoje snove, razloge, vizije, ideale, vrijednosti... kako bi uspijeli proći kroz zakašnjenja i razočarenja na putu razvoja i ekspazije koja nas očekuju u ovom periodu. Kao što je gore rečeno, u tome možemo/trebamo koristiti pomoć ljudi koji su vjerodostojni da nam pomognu; to je značenje retrogradnog Jupitera. 


Trenutno, na početku Jupuiterove retrogradnosti, imamo odličnu opoziciju Jupitera i Venere kojoj se pridružio Mjesec. Tako će ostati do sredine sutrašnjeg dana. Nakon toga Mjesec produžuje žurno prema sideralnom jarcu, ali Venera ostaje u opoziciji sa Jupiterom do 5.12.2013. Ovaj lijepi međusobni pogled Venere i Jupitera daje dodatne mogućnosti unutarnjih uvida na području partnerstva ili određivanja ideala i postavljanje konkretnih ciljeva koje želimo ostvariti u životu. Venera predstavlja zadovoljstva pa je dobro razmišljati o tome koja i kakva zadovoljstva u životu želimo ostvariti i koja zadovoljstva će nam stvarno donijeti dobrobit i unapređenje naših životnih vrijednosti. Jer ovo je poprlično idealistička kombinacija i zato će trebati razmišljati o višim vrijednostima života i o pravoj ljubavi. Dopustimo si zato avanturu unutarnje spoznaje i slobodu u određivanju ciljeva i konkretnoj aktivnosti koja će donijeti potrebnu zrelost da bi ostvarili ciljeve.

Nema komentara:

Objavi komentar