četvrtak, 7. studenoga 2013.

Saturnov prelazak iz Svati u Višaka sazviježđe u studenom 2013

Saturn je nedavno promjenio sazviježđe (nakšatru); prešao je iz Svati sazviježda u Višaka sazviježđe. Ovo je zanimljivo događanje jer se Saturn zadržao u Svati sazviježđu od 11.10.2012. sve do 3.11.2013, dakle više od godinu dana.


Simbol Svati sazviježđa je izdanak koji se probija do svjetlosti Sunca. Izdanak je vrlo osjetljiv i nepostojan, lako može biti uništen, ali istovremeno u sebi posjeduje ogroman potencijal ogromnog drveta. 


Božanstvo koje vlada ovim sazviježđem je Vaju ili bog vjetra (zraka). Sama riječ "svati" znači "nezavisan" što također opisuje karakter ovog sazviježđa.vjetar je neuhvatljiv, ne možemo ga obuzdati niti ukrotiti. A mladost koju opisuje simbol izdanka teži nezavisnosti i samostalnosti.
Saturnov tranzit kroz ovu skupinu zvijezda donio je izazove u elementu zraka, potrebu da se napravi suptilna ravnoteža koja će donijeti rezultate na nivou umjetnosti, literature, muzike, ali i financijskog i poslovnog uspjeha. Izazov je također postojao u fleksibilnosti koja je prirodan rezultat ovog sazviježđa. Koje fleksibilnosti smo se trebali odreći i staviti se pod "moranje" koje je donio Saturn?
No, ipak Saturnov utjecaj je donio želju za preživljavanjem, opstankom, ali i rastom te manifestacijom konačnog potencijala. Vjetar je nestabilan i ne može se dugo zadržati na jednom mjestu. Saturn je suprotan; ne pušta nas sa mjesta dok nenaučimo lekcije koje su potrebne za sljedeći korak. Tu su se pojavljivali sukobi u prošlih 13 mjeseci.
Sada Saturn nastavlja svoj put kroz Višaka sazviježđe u kojem će ostati sljedećih 13 mjeseci.
Božanstvo koje vlada ovim djelom neba je Indra ili kralj svih polubogova, božanskih bića koja upravljaju univerzumom. Simbol ovog sazviježđa je slavoluk ili trijumfalna kapija. Sami simboli nam mnogo govore o značenju ovih zvijezda. 


U sljedećoj godini ćemo se susresti sa potrebom uravnoteženja naših ambicija, želje za pobjedom i moći. Prioritet je da postavimo jasne ciljeve kako ambicija i inicijativa neće lutati nego biti koncentrirano fokusirana na ostvarenje cilja koji smo zacrtali. Jer ovo je sazviježđe ostvarenja, pobjede i nadmetanja. Ako na nogometnom terenu nemamo golova kako onda igra može imati smisla? To znači da ostvarenje zahtijeva koncentriranu akciju sa jasno određenim smislom, svrhom i ciljom. U nadmetanju jedino tako možemo pobijediti.
Saturn će zato tražiti potvrdu naše zrelosti kako bi nam darovao rezultate. Samo najbolji mogu pobijediti što je i pravedno. Pravednost je jedan od osnovnih uvjeta Saturna. Prilikom snažne ambicioznosti lako se mogu desiti i zloupotrebe ili manipulacije. Saturn to neće dopustiti, pogotovo u drugoj polovoci sljedeće godine. No, oni koji ne odustanu, koji budu uporni, koji su zreli i stabilni i koji imaju jasno definirane ciljeve (ili drugačije rečeno; oni koji znaju što žele) mogu ostvariti lijepi uspjeh u ovom periodu.
Rezultati ovog sazviježđa mogu biti vrlo povoljni; pobjeda, ostvarenje svrhe, ravnoteža i harmonija, pravednost, ljubav, dobrotvornost... to su samo neki rezultati ove Višaka nakšatre.
Period nakon studenog/novembra 2014 može biti period veće transformacije ili preobrazbe. Ako preobrazbe do tada nisu dovršene onda će sigurno neke važne životne transformacije tada započeti.


Nema komentara:

Objavi komentar